Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Kaviaar van aubergine met lamskroontje en krielaardappelen

De aromatische, zachte auberginezalf is de naam 'kaviaar' waardig!

Kaviaar van aubergine met lamskroontje en krielaardappelen

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

2 teentjes look, rozemarijn, tijm, aubergines, lamskroontjes, 400 g krielaardappelen, Boni Selection olijfolie

Bereidingswijze:
  1. Kaviaar van aubergine: snij de aubergines overlangs in 2 helften. Maak ruitvormige insnijdingen in het vruchtvlees. Kruid met peper en zout. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met veel olijfolie; de aubergines moeten goed doordrongen zijn. Pel de teentjes look en snij in 2. Steek de lookstukjes in de insnijdingen van de aubergines.
  2. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven op 150°C en laat gedurende 1 uur tot 1 uur 10 minuten garen. Het vruchtvlees moet mals en papperig zijn. Haal uit de oven en haal het vruchtvlees met stukjes look, met behulp van een eetlepel, van de schil. Doe in een blender en mix fijn tot een gladde zalf. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Hou warm.(*)
  3. Snipper de rozemarijntakjes fijn. Kruid de lamskroontjes met peper en zout. Wrijf de bovenzijde in met de rozemarijn. Verwarm wat olijfolie in een pan en schroei het vlees aan in de hete olie. Laat het vlees 30 minuten verder garen in de oven op 100°C tot het mooi rosé is. Hou de braadjus bij als saus.
  4. Spoel de krielaardappelen. Kook gaar in ruim gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Bak de krielaardappelen in hete olijfolie. Hak de tijmnaaldjes fijn. Kruid de aardappelen met peper, zout en de fijngehakte tijm.
  5. Snij de lamskroontjes in 3 mooie stukken. Strijk met een lepel de warme auberginekaviaar op het bord. Schik het vlees en de aardappelen op het bord. Werk af met de braadjus.

(*) Je kan de auberginekaviaar op voorhand maken en de dag zelf kort opwarmen. Ook koud heel lekker als dipsaus.

  • Opruimen 6 min Opruimen
  • Boksen 2 min Boksen
  • Hooien 4 min Hooien
Aubergine (rauw)
Portie:
180 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Kaviaar van aubergine met lamskroontje en krielaardappelen

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×