Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Gekookte zalm met pestopuree, prei en garnaaltjes

Al eens prei gefrituurd? Ideaal om dit zalmgerechtje mee te garneren!

Gekookte zalm met pestopuree, prei en garnaaltjes

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

1 bussel prei, 4 moten verse zalm, uien, visbouillonblokjes, 200 g verse garnalen, verse basilicum, 6 grote bintjes aardappelen, 150 g belegen gouda, scheutje Boni Selection melk, klontje Spar boter, nootmuskaat, eigelen, 50 ml Boni Selection olijfolie, 3 teentjes look, sjalotten, 200 ml witte wijn, 250 ml Spar room, 2 koffielepels Dijon mosterd, verse dille, sap van ½ citroen, 2 plantjes basilicum, 50 g Parmezaanse kaas, 50 g Spar Tasty pijnboompitten, 1 teentje look, 100 ml Boni Selection Griekse olijfolie

Bereidingswijze:
  1. Pesto: pluk de basilicumblaadjes en doe in de blender. Rooster de pijnboompitten in een hete pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pel het teentje look. Snij de Parmezaanse kaas in stukjes. Doe al deze ingrediënten met de olijfolie in de blender en mix tot een gladde saus.
  2. Puree: schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Spoel ze, zet op het vuur en laat koken. Giet de aardappelen af en laat nog kort drogen op het vuur. Stamp de aardappelen tot puree. Voeg een scheutje melk en klontje boter toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er 2 eigelen onder. Werk af met 3 eetlepels pesto en kleine blokjes belegen gouda. Doe de puree in een apart kommetje en werk af met een takje basilicum.
  3. Reinig de prei en snij 3 stronken fijn. Stoof de prei aan in een beetje boter. Snij de 4de prei in fijne julienne en frituur ze. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
  4. Pel de uien en snij in stukken. Doe in een kookpot met water, kruid met peper en zout. Voeg de visbouillonblokjes toe en breng het vocht aan de kook. Pocheer de zalmmoten gedurende ± 10 minuten net onder het kookpunt.
  5. Saus: pel de teentjes look en sjalotten. Snipper beide fijn. Giet olijfolie in een kom en laat warmen. Voeg de fijngesnipperde sjalotten en look toe en laat glazig worden. Giet de wijn en room erbij en laat alles inkoken. Voeg de mosterd toe. Proef en kruid bij met peper en zout. Werk af met wat citroensap en fijngesnipperde dille.
  6. Leg een bedje prei op het bord. Schik de zalm op de prei. Werk af met de saus, de verse garnalen en gefrituurde prei.
  • De planten water geven 18 min De planten water geven
  • Tenniswedstrijd (dubbel) 7 min Tenniswedstrijd (dubbel)
  • Ijsvissen 22 min Ijsvissen
Zalm (rauw)
Portie:
25 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Gekookte zalm met pestopuree, prei en garnaaltjes

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×