Broccolisalade met cheddar & mosterddressing
Gang: Lunch | Bereidingstijd: 20-30 min | Aantal personen: 6
Ingrediënten:
1 kg broccoli, 200 g Spar gerookte spekblokjes, 1 groene appel, 1 bosje bieslook, fijngesneden, 100 g cheddar, 1 klein teentje look, fijngesnipperd, 1 koffielepel Spar mosterd, 6 eetlepels Spar olijfolie, 2 eetlepels witte wijnazijn, citroensap
Bereidingswijze:
- Snij de broccoli in hapklare roosjes en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Laat ze uitlekken, spreid uit op een schone doek en laat uitdampen.
- Snij het vruchtvlees van de appel in lucifers. Besprenkel met citroensap om verkleuring tegen te gaan.
- Snij de cheddar in staafjes. Bak de spekblokjes krokant in een koekenpan met antiaanbaklaag en laat uitlekken op keukenpapier.
- Doe de dressingingrediënten in een bokaal met schroefdeksel en schud krachtig.
- Breng de dressing op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
- Schep de appel, cheddar en spekreepjes door de broccoliroosjes. Meng de dressing erdoor en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
-
15 min Autorijden
-
7 min Recreatief badminton
-
7 min Water-aerobics

167 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties