
Gadogado is een mix van groenten en ei, afgewerkt met pindasaus en kroepoek. In Indonesië krijg je het meestal geserveerd met rijst.
Gadogado
Gang: Lunch | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 8
Ingrediënten:
2 fijngesnipperde sjalotjes, 2 teentjes geperste look, 250 g pindakaas, 4 dl kokosmelk, 1 eetlepel geraspte gember, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel Spar honing, 2 eetlepels limoensap, 1 dl Spar groentebouillon, cayennepeper, Spar olie, bloemkool, boontjes, champignons, sojascheuten, wortel, broccoli, kroepoek, 2 hardgekookte Spar eieren in partjes, 1 tomaat in plakjes, 1/2 komkommer in reepjes gesneden
Bereidingswijze:
- Bak voor de saus de sjalotjes glazig in olie, voeg look toe en roerbak even mee. Doe dit in de blender samen met de kokosmelk, pindakaas, gember, sojasaus, honing, rijstazijn en groentebouillon en mix romig zacht.
- Blancheer de verschillende groenten knapperig gaar.
- Verwarm de saus boven een warmwaterbad. Laat al roerend 20 minuten doorwarmen, zodat de smaken zich kunnen vermengen. Breng op smaak met zeezout en cayennepeper. Voeg wat water toe als de saus te dik wordt.
- Schik de geblancheerde groenten in een cirkel op een schotel, werk af met bovenstaande ingrediënten en serveer met de warme pindasaus.
-
11 min Autorijden
-
3 min Karatewedstrijd
-
26 min Mediteren

125 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties