
Venkel is een van de weinige groenten met het typische anijsaroma. Mooi meegenomen: de groente is rijk aan vitamine C en ijzer.
Fusili met romige venkel & zalm
Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 20-30 min | Aantal personen: 4
Ingrediënten:
500 g Spar fusili, 2 kleine venkelknollen, 500 g in blokjes gesneden verse zalmfilet, 2 dl droge witte wijn, 2 dl Spar room, 1 bosje verse munt, 20 g gehakte peterselie, 50 g Spar pijnboompitten, Spar olijfolie
Bereidingswijze:
- Snij de stelen van de venkel en snij de knollen in fijne plakken.
- Snij de verse muntblaadjes in reepjes.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Stoof de venkel in wat olijfolie en kruid met peper en zout. Voeg de wijn toe en laat de venkel gaar stoven.
- Kook intussen de pasta beetgaar in licht gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
- Voeg de zalm bij de venkel, overgiet met de room en laat doorwarmen zonder te koken. Schep de warme pasta door de zalm als hij net gaar is. Breng verder op smaak.
- Schep de peterselie en munt erdoor en bestrooi met geroosterde pijnboompitten.
-
63 min Dweilen
-
55 min Kogelstoten
-
221 min Mediteren

125 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties