Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Aspergesoep

Deze heerlijke lenteklassieker heeft een leuke groene toets gekregen.

Aspergesoep

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: 20-30 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

uien, 1 l gevogeltebouillon, 2,5 dl Galaxi room, wit van prei, staafje selder, 1 pak asperges, 1 eetlepel olie, 1 verpakking Thaise asperges, 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze:
  1. Pel de uien en snipper ze fijn. Reinig de prei en de selder en snij in kleine stukken. Spoel de asperges en snij in kleine stukken.
  2. Warm de olie en stoof de groenten hierin aan. Bevochtig met de bouillon en breng aan de kook. Laat gedurende 15 minuten op een zacht vuur garen.
  3. Voeg de room toe en mix alles. Giet door een fijne zeef. Kruid met peper en zout.
  4. Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met enkele Thaise asperges en wat gehakte peterselie.
  • Trappen lopen 1 min Trappen lopen
  • Boksen < 1 min Boksen
  • Darts 4 min Darts
Asperges (rauw)
Portie:
63 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Aspergesoep

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×