Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Labneh met granaatappel, verse kruiden en gegrilde lamskotelet

De naam ‘granaatappel’ komt van het Latijnse woord voor korrel, ‘granum’. Granaatappels zijn afkomstig uit Perzië en werden zeker al in 2.500 v.C. geteeld rond de Middellandse Zee. Granaatappelsap is de basis voor grenadine. Granaatappel is heerlijk in tajines, (couscous)salades en yoghurtsauzen. Van het sap maak je lekkere saus of vinaigrette. Granaatappels vind je het hele jaar. Bewaar ze in de koelkast of op kamertemperatuur.

Labneh met granaatappel, verse kruiden en gegrilde lamskotelet

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

4 dl Griekse yoghurt, 3 teentjes look, 1 koffielepel fijn zeezout, groen chilipepertje, 1,5  granaatappels, ½ koffielepel komijn- en korianderzaadjes, snuifje  suiker, 1 bosje verse koriander, 1 bosje verse munt, 100 g rucola, lamskoteletjes, 5 eetlepels Boni Selection olijfolie, 2 eetlepels granaatappelsiroop, scheutje  rode wijnazijn, 1 eetlepel Boni Selection honing, 1 teentje look

Bereidingswijze:
  1. Pel de teentjes look en duw door de lookpers. Snipper het chilipepertje fijn. Klop de pitten uit de granaatappel.
  2. Labneh: meng de yoghurt met het zout en 2 teentjes geperste look. Bekleed een zeef of een vergiet met een natte schone linnen doek en schenk de yoghurt erin. Plaats boven een kom en zet in de koelkast. Laat 12 uur uitlekken.
  3. Rooster de komijn- en korianderzaadjes in een hete pan. Plet de geroosterde zaadjes in de vijzel.
  4. Schraap met een lepel de uitgelekte yoghurt (labneh) uit het doek. Meng de gemalen zaadjes, suiker, chilipeper en granaatappelpitjes van 1/2 ganaatappel er voorzichtig door.
  5. Rol er met vochtige handen balletjes van. Rol ze door de verse kruiden. Plaats in de koelkast.
  6. Dressing: klop de ingrediënten door elkaar met 1 eetlepel water. Breng op smaak met peper en zout en 1 teentje look.
  7. Bestrijk de lamskoteletjes met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze aan beide zijden goudbruin en gaar.
  8. Verdeel de salade over de borden en besprenkel met de dressing. Schik de lamskoteletjes en labneh ernaast.
  9. Bestrooi met de rest van de granaatappelpitten en verse kruiden en serveer.
  • De hond uitlaten 2 min De hond uitlaten
  • Atletiek (hordelopen) < 1 min Atletiek (hordelopen)
  • Bowlen 1 min Bowlen
Rucola (rauw)
Portie:
25 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Labneh met granaatappel, verse kruiden en gegrilde lamskotelet

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×