Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Zweedse hartige broodtaart met gerookte vis en kruiden

Je maakt deze creatieve taart best op voorhand, zo kunnen alle smaken goed in het brood trekken.

Zweedse hartige broodtaart met gerookte vis en kruiden

Gang: Lunch | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 8

Ingrediënten:

ongesneden groot boerenbrood (wit of grijs), 400 g gerookte makreel zonder graten, 1 dl Boni mayonaise, 1 dl Boni room (VG 40%), 2 eetlepels fijngesneden dille, 300 g roomkaas (type Philadelphia), 1 potje zure room, 1,5 eetlepel suiker, 1,5 eetlepel Dijon mosterd, 1,5 eetlepel Boni zachte mosterd, 1 dl koolzaadolie, 400 g Spar gerookte zalm, 100 g gerookte heilbot, geraspte surimi, komkommer, radijsjes, kwarteleitjes, bladpeterselie, kerstomaatjes, Spar roze garnalen, wortel, ½ kropsla, Spar boter, mineraalwater

Bereidingswijze:
  1. Snij een plak van de bovenkant van het brood zodat het brood overal even hoog is. Snij de zijkant bij tot een mooi ronde vorm.
  2. Snij het brood horizontaal in 3 gelijke plakken. Snij ½ kropsla fijn.
  3. Schil de komkommer en wortel. Spoel de radijsjes. Snij de komkommer, wortel en radijsjes in flinterdunne plakjes.
  4. Kook de kwarteleitjes, laat afkoelen en pel ze.
  5. Mix de makreel samen met de room, mayonaise en dille. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Mix de roomkaas met de zure room en breng op smaak met peper en zout.
  7. Mix de suiker met de 2 soorten mosterd. Voeg de olie scheutje per scheutje toe tot een gebonden saus. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Leg de bodem van het brood op een serveerschaal. Bevochtig met een weinig water en bestrijk met de makreelmousse. Dek af met plakjes komkommer en bestrooi met geraspte surimi.
  9. Leg de volgende snee brood erop, bevochtig met weinig water en bestrijk met boter. Dek af met plakjes gerookte zalm en bestrijk met de zoete mosterdsaus. Verdeel de fijngesneden sla erover. Leg de laatste snee brood erbovenop en bevochtig met mineraalwater. Druk goed aan. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met het roomkaasmengsel.
  10. Garneer de zijkant en bovenkant met verse kruiden, gekookte kwarteleitjes, tomaatjes, komkommer, radijsjes, wortel, roze garnalen, gerookte heilbot en zalm.

Tip: laat minstens 1 uur in de koelkast rusten voor het serveren, zo raakt het brood goed doordrongen.

  • De badkamer poetsen 34 min De badkamer poetsen
  • Recreatief ijsschaatsen 14 min Recreatief ijsschaatsen
  • Oogsten 16 min Oogsten
Zalm (gerookt)
Portie:
50 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Zweedse hartige broodtaart met gerookte vis en kruiden

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×