Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Pasta met scampi’s en Boursinsaus

Een origineel alternatief voor scampi's in tomatensaus.

Pasta met scampi’s en Boursinsaus

Gang: Lunch | Bereidingstijd: 10-20 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

600 g Spar verse tagliatelle, 1 teentje look, 500 g gepelde en ontdarmde scampi’s, 100 g tomatenconcentraat , 1 potje Boursin cuisine (245 gr), scheutje Boni olijfolie, 4 dl Boni culinaire room, verse basilicum, 4 eetlepels rode Martini, nootmuskaat

Bereidingswijze:
  1. Pel het teentje look en snij fijn.
  2. Laat de scampi’s wat ontdooien.
  3. Warm een scheutje olijfolie op en fruit hierin de looksnippers.
  4. Voeg de Boursin en het tomatenconcentraat toe.
  5. Roer de rode Martini eronder en warm het geheel op. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Voeg de scampi’s toe aan de saus en laat ze gedurende ± 6 minuten garen in de warme saus.
  7. Zet ondertussen water op om de tagliatelle in te koken.
  8. Voeg de tagliatelle toe en kook gaar in 2 à 3 minuten.
  9. Schik de tagliatelle in een diep bord. Verdeel de saus met de scampi’s erover.
  10. Versier met wat verse basilicum en kruid nog wat bij met versgemalen peper.
  • Opruimen 17 min Opruimen
  • Recreatief ijsschaatsen 15 min Recreatief ijsschaatsen
  • Steenkool ontginnen 15 min Steenkool ontginnen
Langoustine (rauw)
Portie:
125 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
Ingrid Vanderheyden
Ingrid Vanderheyden

ik maak dit vaak met Boursin Mediteraan (denk dat ie zo noemt, die rode potjes), maar deze ga ik zeker ook proberen

leen perdaens
leen perdaens

is er een niet alcoholische drank waarmee je de rode martini kan vervangen ?

Anne Visser
Anne Visser

Wanneer je een alcoholische drank verhit, bij het maken van een saus bijvoorbeeld verdampt de alcohol en heeft deze geen invloed op desmaak meer althans wat de alcohol betreft.

Gilbert Christiaens
Gilbert Christiaens

Ziet er lekker uit , ga ik zeker eens maken !

Ovide Knuts
Ovide Knuts

Ge kunt de scampi eerst heel effe aanbakken en overgieten met cognac...flamberen en d an pas aan die saus zonder martini toevoegen..heerlijk zo

Francine David
Francine David

Ik gebruik in veel gerechten Noilly Prat zeer lekker van smaak

 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Pasta met scampi’s en Boursinsaus

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×