Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Rosbief met notenkorst

Je kan naar eigen voorkeur een arsenaal aan kruiden, look, paneermeel en eventueel lekkere noten verwerken in een kruidenkorst.

Rosbief met notenkorst

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

800 g rosbief, 3 à 4 sneden oud brood, 50 g Spar Tasty pistache noten, 50 g Spar Tasty pijnboom pitten, 1 eetlepel peterselie, 1 eetlepel koriander, 1 eetlepel munt, Boni olijfolie, Spar ei, 100 g Spar boter, Boni vloeibare honing

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kruid de rosbief met peper en zout. Smelt een klontje boter in een pan en braad hierin de rosbief rondom rond mooi bruin. Laat het vlees 15 minuten afkoelen.
  3. Rooster ondertussen het brood. Hak het nadien in grof broodkruim.
  4. Hak de notenmengeling samen met de kruiden fijn. Wrijf het vlees lichtjes in met honing en paneer met de notenmengeling en het grofgehakte broodkruim.
  5. Vet een braadslede in met boter en leg de rosbief erin. Bak gedurende 25 tot 30 minuten per kilo vlees in de oven. Wie van extra rosé vlees houdt, kan al tevreden zijn met een baktijd van 20 minuten.
  6. Controleer het vlees op tijd door erop te drukken tussen duim en wijsvinger. Voelt het te soepel aan en dus te weinig veerkrachtig, dan verleng je de baktijd best 5 tot 10 minuten.
  7. Neem het gare vlees uit de oven. Prik er niet in.
  8. Draai de rosbief om en wikkel het vlees in een vel aluminiumfolie. Laat het vlees minstens 20 minuten rusten (ongeveer even lang als de baktijd).
  9. Neem de rosbief uit de braadslede en hou warm onder aluminiumfolie.
  10. Snij de rosbief in plakjes en serveer.
  • Kinderverzorging 26 min Kinderverzorging
  • Aerobics 9 min Aerobics
  • Sledehonden mennen 9 min Sledehonden mennen
Pijnboompitten
Portie:
13 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Rosbief met notenkorst

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×