Farfalle met zalm mi-cuit, groene asperges, broccoli en room
Gang: Lunch | Bereidingstijd: 10-20 min | Aantal personen: 4
Ingrediënten:
200 g farfalle, 200 g verse zalm, klein bosje groene asperges, kleine broccoli, 1,2 dl room, 50 g Spar boter, nootmuskaat, een paar takjes dille of dragon
Bereidingswijze:
- Snij de zalm in blokjes van 2 à 3 cm. Bak de zalm in een beetje boter op een zacht vuur mi-cuit (half gebakken).
- Snij ondertussen de taaie voet van de asperges en de broccoli. Snij de rest van de asperges in stukjes van 3 cm en de broccoli in kleine roosjes. Laat de kop van de asperges heel.
- Kook de farfalle volgens de instructies op de verpakking. Wanneer de pasta nog maar een paar minuten nodig heeft, voeg dan de asperges en de broccoliroosjes aan het kokende pastawater toe.
- Breng in een andere pan de room met de boter aan het pruttelen. Breng op smaak met nootmuskaat en peper. Voeg wat kookwater toe aan de saus indien gewenst.
- Giet de pasta af en laat uitlekken.
- Serveer samen met de groenten in een bord. Bedek de pasta met room en voeg de zalm er op het laatste moment aan toe.
-
18 min De dakgoot uitkuisen
-
11 min Veldhockey
-
25 min Koeien melken

50 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties