Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Timbale Napolitana

Timpano, timballo en timbale zijn verschillende namen voor hetzelfde gerecht. Het werd nog populairder na de film Big Night uit 1996. Het hoofdpersonage zegt daarin dat timpano een pasta is met een speciale korst in de vorm van een trommel (= timpano) en dat het een van de belangrijkste dingen in de wereld is.

Timbale Napolitana

Gang: Lunch | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

3 teentjes look, 200 g geitenkaas, 100 g spinazie, een 10-tal kerstomaatjes, 60 g rucola, 250 g rigatoni of andere grote buispasta, olijfolie, 2 eetlepels tijm, 100 g vers geraspte Parmezaanse kaas, middelgrote Spar eieren, eidooier, 3 dl room (VG 40%), 1,5 dl melk, 6 eetlepels grof gehakte bladpeterselie, preistengels

Bereidingswijze:
  1. Neem een bakvorm van 20 cm diameter en ± 7 cm diep met een afneembare kraag of bodem.
  2. Spoel de spinazie en de kerstomaatjes. Pel de look en snipper fijn. Snij de geitenkaas in 1 cm dobbelstenen.
  3. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook voor ± van de aanbevolen tijd. Laat uitlekken in een vergiet. Breng terug in de pan en meng met een scheutje olijfolie.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Verhit een paar eetlepels olie in een grote koekenpan op een matig vuur. Voeg de spinazie en de kerstomaatjes toe. Bak 5 à 7 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de fijngesnipperde look toe.
  6. Vet de bodem van de bakvorm in met een eetlepel olie. Strooi er wat Parmezaanse kaas over. Zet de vorm op een bakplaat.
  7. Meng de eieren, het eigeel, de room, de melk en wat kruiden in een grote kom. Hou een paar eetlepels van de Parmezaanse kaas over.
  8. Meng de spinazie, de pasta en de tomaten in de vorm. Voeg daarna de geitenkaas en de gesnipperde peterselie toe.
  9. Vul de bakvorm met het roommengsel en druk aan met de hand. Zorg ervoor dat de ingrediënten zo veel mogelijk ondergedompeld worden.
  10. Strooi de resterende Parmezaanse kaas erover. Besprenkel met een eetlepel olie.
  11. Zet in de oven en bak 40 à 45 minuten tot het goudbruin is. Prik in het midden van de taart met een caketester om te checken of de timbale voldoende gaar is. Als de prikker er droog uitkomt, is het klaar.
  12. Serveer met rucola, enkele kerstomaatjes en een paar schijfjes Parmezaanse kaas.
  • Afwassen 23 min Afwassen
  • Recreatief zwemmen 13 min Recreatief zwemmen
  • Motorrijden 21 min Motorrijden
Witte pasta (gekookt)
Portie:
63 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Timbale Napolitana

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×