Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Gevulde aardappelen met basilicumpesto

In de pesto is basilicum gewoon onmisbaar!

Gevulde aardappelen met basilicumpesto

Gang: Lunch | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

1 bosje verse basilicum, 70 g pijnboompitten, 150 g geraspte Parmezaanse kaas, 1 dl Spar olijfolie, 2 teentjes look, 8 grote bloemige aardappelen (vb. bintje), Galaxi room, bakplaat met grof zeezout

Bereidingswijze:
  1. Basilicumpesto: rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en laat afkoelen. Was de basilicumblaadjes en dep goed droog. Doe de basilicumblaadjes samen met de pijnboompitten en Parmezaanse kaas in een blender en pureer fijn. Giet de olijfolie in een dun straaltje bij de mengeling tot je een gladde pasta bekomt. Kruid met peper en zout. Zet in de koeling tot gebruik (*).
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Was de aardappelen en snij ze in het midden met een scherp mes rondom in, net door de schil. Zet de aardappelen op een bakplaat met grof zeezout. Zo kan je de aardappelen goed vastzetten.
  4. Zet de aardappelen in de oven gedurende ongeveer 30 minuten tot ze helemaal gaar zijn.
  5. Haal ze uit de oven en snij het bovenste stuk eraf. Hol de aardappelen voorzichtig uit en schep het kruim in een kom.
  6. Voeg de pesto toe en nog wat extra Parmezaanse kaas. Meng alles goed onder elkaar. Schep het mengsel terug in de uitgeholde aardappelen en schep er nog een hoopje bovenop zodat ze royaal gevuld zijn.
  7. Zet de gevulde aardappelen nog eens 15 minuten in de oven tot de bovenkanten goudbruin zijn.
  8. Schik op de schotel en werk af met de extra pijnboompitten, Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes.
  • Afwassen 37 min Afwassen
  • Salsadansen 27 min Salsadansen
  • Drummen 32 min Drummen
Aardappelen (met schil gekookt)
Portie:
200 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Gevulde aardappelen met basilicumpesto

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×