Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Terrine van soepvlees met wortel & platte peterselie

Krulpeterselie wordt vooral gebruikt als garnering, de fijnere bladpeterselie wordt vooral in bereidingen gebruikt.

Terrine van soepvlees met wortel & platte peterselie

Gang: Lunch | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

1 kg soepvlees, schenkels, bouquet garni, wortelen, 1 eetlepel Spar mosterd, 4 eetlepels Spar mayonaise, tomaat, 14 gelatineblaadjes, 1 potje platte peterselie, uien, wit van prei, 1 staafje selder, kruidnagels, jeneverbessen, 1 koffielepel zwarte peperbollen, 1 eetlepel grof zeezout, terrine van 1,2 liter, plasticfolie

Bereidingswijze:
  1. Blancheer het soepvlees en de schenkels kort. Giet af en zet het vlees opnieuw op in koud water. Voeg een in stukken gesneden wortel toe samen met de grof gesneden uien, het wit van de prei, de selder en het bouquet garni. Doe er vervolgens de kruidnagels, jeneverbessen, zwarte peperbollen en het grof zeezout bij. Breng aan de kook en laat vervolgens op een zacht vuur verder garen gedurende enkele uren. Laat 1 nacht afkoelen.
  2. Zeef 1 liter bouillon van het kookvocht. Haal het vlees van de afgekoelde schenkels en snij het soepvlees in balkjes van 2 cm op 2 cm dikte.
  3. Schil de andere wortelen en snij overlangs in balkjes van ± 10 cm lang. Spoel de geplukte platte peterselie en zwier droog. Hak fijn.
  4. Bekleed de terrine met plasticfolie.
  5. Week de gelatineblaadjes in koud water. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en laat ze oplossen in 2 dl opgewarmde bouillon. Meng dit alles met de rest van de gezeefde bouillon.
  6. Giet een laagje bouillon in de terrine. Zet in de koelkast en laat opstijven.
  7. Haal uit de koelkast en leg een eerste laagje gehakte peterselie. Schik hierop de wortelbalkjes en soepvleesstukjes. Giet opnieuw een laagje bouillon. Zet telkens kort in de koelkast om wat op te stijven en herhaal dit tot de terrine vol is. Eindig overvloedig met peterselie.
  8. Zet in de koelkast en laat minstens 24 uur opstijven.
  9. Spoel de tomaat en snij in kleine brunoise (blokjes). Meng de mayonaise met de mosterd.
  10. Ontvorm de terrine en snij dikke plakken van de terrine. Schik op een bord met de tomatenblokjes en mosterdmayonaise. Versier met wat plukjes platte peterselie.
  • Koken 10 min Koken
  • Draven te paard 6 min Draven te paard
  • Sledehonden mennen 5 min Sledehonden mennen
Wortelen (rauw)
Portie:
125 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Terrine van soepvlees met wortel & platte peterselie

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×