
De ene sinaasappel is de andere niet. Perssinaasappelen: hebben vezelig vruchtvlees. zijn moeilijker te pellen. bevatten meer sap. bevatten meer pitten. smaken zoet.
Mosselen met venkel en sinaasappel
Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 20-30 min | Aantal personen: 4
Ingrediënten:
4 kg mosselen, 2 venkels, 2 sinaasappelen, 2 teentjes look, 2 sjalotjes, enkele takjes verse rozemarijn, olijfolie
Bereidingswijze:
- Spoel de mosselen grondig en verwijder de kapotte exemplaren.
- Hou het venkelgroen apart. Snij de venkels middendoor en in fijne reepjes.
- Hak de rozemarijnnaaldjes fijn. Pel de teentjes look en sjalotjes en snipper beide fijn.
- Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers het sap uit beide sinaasappelen.
- Verwarm een bodempje olijfolie in een ruime pan. Stoof hierin de venkelreepjes samen met de sjalot en looksnippers even aan. Kruid met versgemalen peper en giet het sinaasappelsap erover.
- Voeg de mosselen toe. Bestrooi met rozemarijn en sinaasappelzeste. Dek de pan af en zet op een hoog vuur.
- Schud de pan een paar keer op. Kook de mosselen in 10 minuten tot alle schelpen open zijn.
- Garneer de mosselen met plukjes venkelgroen. Serveer met versgebakken brood.
-
220 min Opruimen
-
168 min Recreatief rugbyen
-
220 min Oogsten

1000 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties