
Een lekker recept uit de authentieke ‘cucina italiana’. De dunne plakjes kalfsvlees worden gebakken of gegrild in een beetje olijfolie.
Broccolisalade met ‘braciola’
Gang: Lunch | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4
Ingrediënten:
2 broccoli, ½ doosje groene olijven, ½ doosje zwarte olijven, 50 g fetakaas, verse basilicum, 2 teentjes look, 8 kalfslapjes, 8 sneetjes Spar Italiaanse ham, ½ doosje Boni zongedroogde tomaatjes, Grana Padano schilfers, 2 citroenen, olijfolie
Bereidingswijze:
- Reinig de broccoli en snij in roosjes. Kook de broccoli al dente in ruim gezouten kokend water met een scheutje olijfolie. Giet ze af, laat uitlekken en afkoelen.
- Leg de kalfslapjes op een plank en rol ze met een deegroller zo dun mogelijk uit tot heel fijne lapjes.
- Pluk de basilicumblaadjes en snij fijn.
- Leg op elk kalfslapje een sneetje Italiaanse ham, 2 zongedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaasschilfers en een beetje gehakte basilicum. Rol de kalfslapjes strak op en steek vast met 2 tandenstokers.
- Pel de teentjes look en snij fijn. Snij de groene olijven in fijne plakjes. Ontpit de zwarte olijven en snij in 2. Snij de fetakaas in kleine blokjes.
- Doe de uitgelekte en afgekoelde broccoliroosjes in een kom. Voeg de fijngesnipperde look, groene en zwarte olijven en stukjes feta toe. Meng alles.
- Snij de citroenen in 2 en knijp het citroensap uit over de salade. Kruid met peper en zout. Werk af met olijfolie.
- Giet een scheutje olijfolie in een pan en laat warmen. Bak de kalfslapjes aan alle zijden bruin en gaar. Verwijder de tandenstokers.
- Serveer een ruime portie broccolisalade op het bord. Schik er 2 kalfslapjes bij. Werk af met enkele blaadjes verse basilicum.
-
7 min Ramen wassen
-
3 min Competitie-basketbal
-
14 min Gezelschapsspelen

93 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties