Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Kip tandoori met gestoofde paprika en naan

Hunker je na een lange winter naar warmte? Laat je via een oriëntaals kruidentapijt meevoeren naar het exotische India.

Kip tandoori met gestoofde paprika en naan

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

kippenbouten, paprika, sjalot, olijfolie, 1 bokaal tikka masala, limoen, 1 bosje verse koriander, 6 eetlepels yoghurt, 4 cm verse gember, 600 g bloem, 220 ml warm water, 50 ml Boni melk, Spar ei, 50 g suiker, 7 g droge gist, 50 g Spar boter, teentje look

Bereidingswijze:
  1. Marinade: hak de koriander fijn. Meng onder de yoghurt, olijfolie en tikka masala. Leg de kippenbillen in de marinade en laat 24 uur marineren.
  2. Pel het sjalotje en snipper fijn. Spoel de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes. Verhit olijfolie en stoof het sjalotje hierin glazig. Voeg de paprika toe en laat meestoven. Kruid met peper en zout.
  3. Naan: los de gist op in het warme water. Giet hem in een kom en voeg de bloem, het water, de melk en het losgeklopt ei toe. Giet de suiker en het zout erbij. Kneed tot een soepel deeg.
  4. Dek het deeg af met een handdoek. Laat gedurende 1 uur rijzen op een warme plaats.
  5. Verdeel het deeg in balletjes. Laat ze opnieuw rijzen gedurende 30 minuten.
  6. Zet de ovengrill aan. Smelt de boter. Pel het teentje look en duw door de lookpers. Voeg toe aan de gesmolten boter.
  7. Rol de balletjes uit tot pannenkoekjes van ½ cm (dunner mag ook) en leg op een bakplaat onder de grill. Probeer dit eerst met 1 naan. Zo kan je checken hoelang het duurt alvorens de naan klaar is. Draai de naan om en bestrijk beide kanten met gesmolten boter met look.
  8. Serveer de kippenbouten met de gestoofde paprika en naan.
  • Gras maaien 48 min Gras maaien
  • Hardlopen aan 20 km/u 14 min Hardlopen aan 20 km/u
  • Lijndansen 34 min Lijndansen
Kippenbout (zonder vel, gegrild)
Portie:
165 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Kip tandoori met gestoofde paprika en naan

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×