Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Tarte tatin van witlof geparfumeerd met bloedsinaas & tijm

Deze populaire streekgroente was in 2014 weer de vierde meest gekochte groente in België.

Tarte tatin van witlof geparfumeerd met bloedsinaas & tijm

Gang: Lunch | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 6

Ingrediënten:

1 verpakking bladerdeeg, 600 g witlofstronkjes, 550 g zoete aardappel, 75 g Spar boter, 25 g rietsuiker, sap van ½ bloedsinaasappel, enkele takjes  verse jonge tijm, tarte tatinvorm

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de zoete aardappelen en snij ze in de lengte in plakken. Smelt 25 gr boter in een pan en bak de aardappelplakken kort op een zacht vuur aan beide kanten.
  3. Maak het witlof schoon en verwijder het harde bittere gedeelte.
  4. Smelt de rest van de boter in de tarte tatinpan. Stoof hierin het witlof aan beide kanten op een zacht vuurtje.
  5. Strooi de rietsuiker zoveel mogelijk tussen het witlof. Rits de tijmnaaldjes van de steeltjes en strooi over het witlof.
  6. Overgiet met het sinaasappelsap en laat kort uitkoken. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  7. Schik de plakken zoete aardappel bovenop het witlof. Drapeer het bladerdeeg erover en stop de randen onder het witlof stevig in.
  8. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Zo kan de stoom ontsnappen.
  9. Bak gaar in 30 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin kleurt.
  10. Haal de tarte tatin uit de oven en laat even rusten in de pan. Steek de randen los en keer om op een bord.
  • De auto wassen 5 min De auto wassen
  • Cricket 3 min Cricket
  • Metsen 4 min Metsen
Witloof (rauw)
Portie:
100 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Tarte tatin van witlof geparfumeerd met bloedsinaas & tijm

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×