Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Vis met gremolata in papillot

Een gemakkelijke bereiding van vis, alle ingrediënten in een pakketje van aluminiumfolie en laten stomen in de oven.

Vis met gremolata in papillot

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 20-30 min | Aantal personen: 2

Ingrediënten:

450 g schelvisfilet in 2 stukken, 2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie, 1 teentje look, 1 koffielepel citroensap, zeste van ½ citroen, lente-uitjes, courgette, 200 g tapastomaatjes, Italiaanse kruiden, olijfolie

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Gremolata: pel het teentje look en hak fijn. Meng met de bladpeterselie en de citroenzeste in de vijzel. Kruid met peper en zout. Stamp de ingrediënten samen.
  3. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
  4. Leg 2 grote vellen aluminiumfolie naast elkaar.
  5. Leg de stukken vis op de onderste helft van het folie. Bestrijk met de gremolata en strooi de lente-uitjes erover. Besprenkel met citroensap en olijfolie.
  6. Vouw de aluminiumfolie dicht: vouw de zijkanten naar boven toe, maar niet te strak zodat er ruimte is voor de stoom. Sluit de laatste opening stevig; zorg ervoor dat er geen stoom kan ontsnappen.
  7. Snij de courgette in fijne plakjes. Leg samen met de tomaatjes in een ovenschaal. Kruid met versgemalen peper, zeezout en Italiaanse kruiden. Besprenkel met olijfolie en zet samen met de papillotten 20 à 25 minuten in de oven.
  8. Haal de vis uit de papillot en schik op een bord. Verdeel de courgetteschijfjes en gegrilde tomaatjes naast de vis.
  • Trappen lopen 24 min Trappen lopen
  • Recreatief ijsschaatsen 35 min Recreatief ijsschaatsen
  • Metsen 44 min Metsen
Schelvis (bereid in microgolfoven)
Portie:
225 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Vis met gremolata in papillot

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×