Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Ras el hanout hamburger met auberginekaviaar, gemarineerde wortel en komkommer

Ontdek deze Marokkaanse burger.

Ras el hanout hamburger met auberginekaviaar, gemarineerde wortel en komkommer

Gang: Lunch | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

hamburgerbroodjes, hamburgers ras el hanout, aubergines, 4 teentjes look, 2 koffielepels Provençaalse kruiden, 3 dl olijfolie, komkommer, winterwortelen, 2 eetlepels suiker, 2 dl witte wijn, 1 dl witte wijnazijn, 2 dl water, kruidnagel, jeneverbessen, steranijs, kaneelstokje, 1 koffielepel Boni honing, sesamzaad, ras el hanout kruiden

Bereidingswijze:
  1. Snij de aubergines in dikke plakken. Bestrooi met zout en Provençaalse kruiden. Bak ze zachtjes gaar in een ruime hoeveelheid olijfolie. Pel de teentjes look en snij in grove stukken. Haal de aubergines, als ze gaar zijn, uit de olie. Mix in een keukenrobot met wat olijfolie tot een smeuïge massa. Laat de auberginekaviaar afkoelen.
  2. Marinade: breng het water, de witte wijn, witte wijnazijn, suiker, kruidnagel, jeneverbessen, steranijs, kaneelstokje, honing en ras el hanout kruiden aan de kook. Laat 10 minuten trekken. Giet door een zeef en hou apart.
  3. Schil de wortels en snij in de lengte in fijne plakjes van 2 mm dikte. Doe ze in een kom en giet de marinade erover. Dek goed af en laat 12 uur staan in de koelkast.
  4. Schil de komkommer en snij in ronde plakjes van 3 mm dikte.
  5. Bak de hamburgers gaar in de braadpan met wat olijfolie.
  6. Warm de broodjes eventjes op in de oven zoals vermeld op de verpakking.
  7. Snij de hamburgerbroodjes doormidden.
  8. Beleg de onderkant met de auberginekaviaar. Leg hier enkele plakjes gemarineerde wortel op. Schik de hamburger erboven. Leg een laagje komkommerplakjes. Bestrijk met nog wat auberginekaviaar. Bestrooi met sesamzaadjes en zet het hamburgerhoedje erop.
  • De planten water geven 6 min De planten water geven
  • Hardlopen aan 20 km/u < 1 min Hardlopen aan 20 km/u
  • Gitaar spelen 8 min Gitaar spelen
Aubergine (rauw)
Portie:
90 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Ras el hanout hamburger met auberginekaviaar, gemarineerde wortel en komkommer

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×