Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Gelakt konijn in de oven met appelen en aardappelen boulangère

Een lekker hoofdgerecht voor op een winterse dag.

Gelakt konijn in de oven met appelen en aardappelen boulangère

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

konijn in stukken gesneden, uien, jonagold appelen, 3 teentjes look, pastinaak, dikke wortel, kruidentuiltje, 150 g Spar boter, 500 g kookaardappelen, 4 dl gevogeltebouillon, 1 flesje Vicaris generaal, ½ l kalfsfond, 1 koffielepel vers gehakte tijm, 2 eetlepels perenstroop

Bereidingswijze:
  1. Pel de uien en snij 2 uien in fijne reepjes. Schil de aardappelen en snij in plakjes van 2 mm dikte. Stoof de ui glazig in 50 gr boter en hou apart. Schik een laagje gestoofde ui in een ovenschaal. Leg een laag aardappelschijfjes hierop in waaiervorm. Bedek met de rest van de gestoofde ui. Eindig met de rest van de aardappelschijfjes die je ook in waaiervorm legt. Giet er een goed gekruide gevogeltebouillon over. Werk af met een teentje look en de verse tijm. Zet in een voorverwarmde oven van 150 à 160°C.
  2. Kruid de stukken konijn met peper en zout. Kleur alle stukken konijn aan in een bakpan met de rest van de boter. Haal ze eruit en hou apart.
  3. Schil de pastinaak en wortel. Snij de pastinaak in repen van 1 cm. Pel de uien en teentjes look. Snij de wortel en uien in dikke stukken. Spoel de appels en snij ze in 8 partjes. Verwijder het klokhuis, maar schil ze niet.
  4. Leg op de bodem van een ovenschotel de ui, wortel en pastinaak. Schik de gekleurde stukken konijn erop. Leg de kwartjes appel errond. Overgiet het geheel met het bier en de kalfsfond. Zet in de oven op 180°C en laat garen gedurende 1 uur 30 minuten.
  5. Haal de schotel uit de oven en giet de saus uit de schotel in een kommetje. Voeg de perenstroop toe en laat wat indikken. Giet de saus terug over het konijn en zet nog 5 minuten in de oven om alle smaken te versmelten.
  6. Dien op met de aardappelen boulangère.
  • Gras maaien 91 min Gras maaien
  • Rustig mountainbiken 59 min Rustig mountainbiken
  • Naaien 200 min Naaien
Konijn (tam, rauw)
Portie:
340 g
Energieniveau: +

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Gelakt konijn in de oven met appelen en aardappelen boulangère

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×