Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Stoemp met raapjes, kabeljauw en peterseliecrème

Rapen zijn caloriearm, vezelrijk en een bron van vitamine C. Reden te meer om ze te verwerken in een lekker gerecht.

Stoemp met raapjes, kabeljauw en peterseliecrème

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 20-30 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

1 kg aardappelen, 2 bosjes rapen, 4 stukken kabeljauw van minimum 180 gr, peterselie, 10-tal blaadjes basilicum en salie, 2 à 3 eetlepels Boni culinaire room, 2 eetlepels bouillon of water, 1 eetlepel citroensap, Boni melk, olijfolie, Spar boter, kervelplukjes

Bereidingswijze:
  1. Schil de rapen en de aardappelen. Hou 1 raap opzij. Snij de aardappelen en rapen in stukken. Gaar ze in de helft water en de helft melk met wat zout. Giet ze af en vang het vocht op.
  2. Hou een paar rapen opzij en snij ze in gelijke stukjes. Bak ze goudbruin aan in wat boter.
  3. Maak een puree van de aardappelen en de andere helft van de rapen met wat kookvocht en olijfolie. Kruid met peper en zout.
  4. Spoel de peterselie, pluk de blaadjes en zwier goed droog. Hak de peterselie fijn en meng door de puree.
  5. Smeer de kabeljauw in met een weinig olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat 15 minuten op kamertemperatuur komen.
  6. Leg de kabeljauw op een bakplaat met gaatjes in de stoomoven en gaar op 70°C naargelang de dikte 8 à 10 minuten. Je kan, indien je de vis een beetje kleur wil geven, de temperatuur kort verhogen tot 180°C.
  7. Snij de rauwe raap met een dunschiller in fijne reepjes.
  8. Schik de puree in het midden op het bord. Leg daarop de dunne reepjes rauwe raap en erbovenop de kabeljauw. Schik de rauwe en kort gebakken stukjes raap naast de vis.
  9. Peterseliecrème: doe de peterselie, basilicum, salie, room, bouillon en het citroensap in een blender en mix fijn. Proef of de crème op smaak is en giet in een spuitzak. Zet de peterseliecrème eventjes in de koelkast.
  10. Spuit toefjes peterseliecrème tussen de stukjes raap en werk af met plukjes kervel.
  • Stofzuigen 6 min Stofzuigen
  • Recreatief ijshockey 2 min Recreatief ijshockey
  • Biljarten 8 min Biljarten
Koolraap (rauw)
Portie:
180 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Stoemp met raapjes, kabeljauw en peterseliecrème

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×