Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Maïs espuma met popcorn

Een luchtig hapje.

Maïs espuma met popcorn

Gang: Hapje | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 6

Ingrediënten:

250 g maïs uit blik, 2 blaadjes gelatine, 1 dl Boni room (40% VG), zoete of zoute popcorn

Bereidingswijze:
  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Gooi de maïs met vocht in de keukenmachine en mix heel fijn.
  3. Warm een bodempje room op en voeg de uitgeknepen gelatine toe, roer tot die is opgelost. Giet de koude en warme room bij de gemixte maïs. Kruid met peper en zout.
  4. Passeer door een zeef.
  5. Giet in een sifon. Breng 2 gaspatronen aan en schud flink. Zet minstens 2 à 3 uur in de koelkast.
  6. Test of de textuur goed is. Spuit in een glas en strooi de popcorn op de espuma. Serveer meteen.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Maïs espuma met popcorn

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×