Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Varkenshaasje met broccolimoes, bospaddenstoelen, bordelaisesaus en truffelaardappelgratin

Tijdswinst: het varkenshaasje is al gevuld, dus je moet zelf geen vulling maken en in het vlees steken. De truffelaardappelgratin moet je enkel opwarmen. Bovendien moet je de sjalotten voor de saus niet snipperen en is broccolizalf heel makkelijk te maken.

Varkenshaasje met broccolimoes, bospaddenstoelen, bordelaisesaus en truffelaardappelgratin

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

800 g varkenshaasje gevuld met broccolipuree, 3,5 sjalotten, 2 teentjes look, Spar olijfolie, Spar boter, snuifje  suiker, tijm, laurier, kruidnagel, 4 dl Bordeaux, ½ kg mengeling boschampignons, platte peterselie, broccoli, nootmuskaat, 1 verpakking truffelaardappelgratin

Bereidingswijze:
  1. Warm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de aardappelgratin met truffel in vuurvaste schotels en zet in de oven op 180°C gedurende 20 à 30 minuten tot de gratin warm is en een korstje heeft gekregen.
  3. Pel 1 sjalot en 1 lookteentje. Snij beide fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en voeg de sjalot- en lookstukjes toe.
  4. Kruid het varkenshaasje met peper en zout aan boven- en onderkant. Leg het in de pan met de sjalot en look.
  5. Bak het haasje tot het mooi goudbruin ziet. Haal het vlees uit de pan en laat eventjes afkoelen.
  6. Leg het stuk vlees in een beboterde ovenschaal en bak nog een 15 minuten verder in de oven.
  7. Reinig de broccoli en snij de roosjes en steel in kleine stukken. Zet ze op in kokend water en laat garen. Giet de broccoli af en doe in de blender. Mix tot een gladde zalf. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Hou warm.
  8. Maak ondertussen de bordelaisesaus: pel 2 sjalotten. Smelt de boter in een pan. Stoof de sjalotten in hun geheel en laat ze karameliseren met een beetje suiker. Blus met de rode wijn. Voeg de tijm, laurier en kruidnagel toe.
  9. Reinig de boschampignons. Pel 1 sjalot en snipper fijn. Pel een teentje look en duw door de lookpers. Pluk de blaadjes platte peterselie en hak fijn.
  10. Smelt een klontje boter en bak hierin de boschampignons met de sjalot en look. Kruid met peper en zout. Werk af met de gehakte bladpeterselie.
  11. Snij het vlees in plakken.
  12. Trek een mooie streep met de broccolizalf. Zet hierop enkele plakken varkenshaasje. Haal de sjalotten uit de saus en snij in stukken. Serveer bij het vlees. Verdeel de champignons over de borden. Werk af met de bordelaisesaus. Serveer de truffelaardappelgratin er apart bij.
  • De planten water geven 5 min De planten water geven
  • Hardlopen aan 10 km/u 1 min Hardlopen aan 10 km/u
  • Backpacken 2 min Backpacken
Broccoli (rauw)
Portie:
60 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Varkenshaasje met broccolimoes, bospaddenstoelen, bordelaisesaus en truffelaardappelgratin

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×