Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Kalkoenfilet, open ravioli met witlof en gesnipperde spruitjes

Om snel veel gasten van een portie vlees te voorzien, zijn filets eigenlijk veel makkelijker dan een kalkoen in zijn geheel.

Kalkoenfilet, open ravioli met witlof en gesnipperde spruitjes

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

kalkoenfilet van ± 600 gr, verse lasagnevellen, 6 stronkjes witlof, 36 spruitjes, sjalotten, 250 g Spar boter, ½ l gevogeltefond, 2 dl rode wijn, 1 eetlepel bruine roux

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Schroei de kalkoenfilet aan in hete boter. Laat verder garen in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten.
  3. Steek met de uitsteekring cirkels van 12 cm uit de verse lasagnevellen, reken op 3 cirkels per persoon. Kook ze kort in kokend water en hou apart.
  4. Reinig de spruitjes, verwijder de buitenste blaadjes. Kook beetgaar in gezouten water. Giet af. Snij de gekookte spruitjes in dikke plakjes.
  5. Snij het witlof in fijne stukken. Spoel goed.
  6. Pel de sjalotten en snij in fijne plakjes. Stoof de uiplakjes en het witlof in hete boter. Voeg de spruitplakjes toe en stoof verder. Laat licht karameliseren. Kruid met peper en zout.
  7. Laat de rode wijn en gevogeltefond voor de helft inkoken. Bind met de bruine roux. Kruid met peper en zout.
  8. Warm de lasagnevellen eventjes op in heet water. Giet af.
  9. Schik afwisselend een laagje lasagne en witlof-spruitjesmengeling op het bord tot alle ingrediënten verdeeld zijn.
  10. Snij de kalkoenfilet in plakjes. Leg op het bord en nappeer met de saus.
  • Tanden poetsen 10 min Tanden poetsen
  • Karatewedstrijd 2 min Karatewedstrijd
  • Een film kijken 14 min Een film kijken
Witloof (rauw)
Portie:
128 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Kalkoenfilet, open ravioli met witlof en gesnipperde spruitjes

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×