Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Venkelsoep met vongole en garnaaltjes

Venkel & venusschelpen kunnen het uistekend met elkaar vinden. Ook in deze feestelijke soep!

Venkelsoep met vongole en garnaaltjes

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

1 l kippenbouillon, venkels, 1 dikke bloemige aardappel, uien, 1 teentje look, kruidentuiltje, steranijs, 1 dl Boni culinaire room, ½ kg venusschelpen, 100 g Spar grijze garnalen, Griekse olijfolie, 50 g Spar boter

Bereidingswijze:
  1. Pel 2 uien en het teentje look. Snij de uien in stukken en snipper het teentje look fijn.
  2. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de uistukjes en looksnippers aan.
  3. Snij het loof van de venkel. Snij de venkelknollen in stukken en stoof ze mee met de uien. Roer af en toe.
  4. Voeg het kruidentuiltje en de steranijs toe.
  5. Schil de aardappel en snij in grove stukken. Voeg eveneens toe.
  6. Giet de kippenbouillon over de groenten en plaats een deksel op de kookpot. Laat de soep gedurende 30 minuten op een zacht vuur pruttelen.
  7. Spoel de venusschelpen ondertussen en bereid ze zoals je mosselen bereidt. Pel een ui en snij in stukjes. Smelt een klontje boter in een kookpot en voeg de ui toe. Bak glazig. Giet de venusschelpen erbij. Kruid met peper en wat viskruiden. Zet een deksel op de pot en laat op een hoog vuur gedurende enkele minuten garen tot de schelpjes opengaan. Zet van het vuur.
  8. Vis het kruidentuiltje en de steranijs uit de soeppot. Mix de venkelsoep glad.
  9. Giet de room door de soep en kruid met peper van de molen en weinig zout.
  10. Verdeel de soep over de borden. Serveer met de venusschelpjes. Werk af met een handje grijze garnalen.
  • Opruimen 2 min Opruimen
  • Muurklimmen 1 min Muurklimmen
  • Skateboarden 2 min Skateboarden
Venkel (rauw)
Portie:
53 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Venkelsoep met vongole en garnaaltjes

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×