Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Gekarameliseerde peer met espuma van pastinaak en crumble van cacao

Verras je gasten met pastinaak!

Gekarameliseerde peer met espuma van pastinaak en crumble van cacao

Gang: Dessert | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

conference peren, vanillestok, 120 g Spar boter, 150 g suiker, 330 g puree van pastinaak, 170 g room (= kookvocht), 100 g witte chocolade, 1 dl melk, 100 g bloem, cacaopoeder, snuifje zeezout

Bereidingswijze:
  1. Schil de peren en snij ze in grove stukken. Bak ze in de boter en bestrooi met suiker. Voeg de zaadjes van de vanillestok toe. Bak kort, want de peer moet nog krokant blijven. Schep de peerblokjes in diepe borden en laat afkoelen.
  2. Espuma: schil de pastinaak en snij in stukken. Kook de pastinaak gaar in de room. Vang het kookvocht op. Cutter de pastinaak in de blender. Neem 330 gr van de pastinaakpuree en voeg hierbij 170 gr van het kookvocht (de room). Smelt de witte chocolade. Blijf cutteren, terwijl je ook nog de gesmolten witte chocolade en de melk toevoegt. Passeer door een zeef en doe dit mengsel in een espumafles. Steek er 2 gasbommetjes op en schud grondig. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
  3. Cacaocrumble: meng 100 g bloem, 100 g suiker, 100 g Spar zachte boter en cacaopoeder met de vingertoppen tot een korrelig deeg. Bak af in de oven bij 180°C.
  4. Spuit de espuma op de peren in de diepe borden en bestrooi met de crumble.
  • Spelen met de kinderen 33 min Spelen met de kinderen
  • Boogschieten 27 min Boogschieten
  • Mediteren 117 min Mediteren
Witte chocolade
Portie:
25 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Gekarameliseerde peer met espuma van pastinaak en crumble van cacao

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×