Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Suprême du Moulin met roze pepersaus, appelbolletjes en ahornsiroop

Aangepaste wijnen zijn een enorme meerwaarde. De restjes krijg je de volgende dagen nog wel op.

Suprême du Moulin met roze pepersaus, appelbolletjes en ahornsiroop

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

kipfilets Suprême du Moulin, 50 g Spar boter, sjalot, 1 takje tijm, laurierblaadje, 1 eetlepel roze peperbessen, 4 dl gevogeltefond, 1 koffielepel zachte mosterd, scheutje cognac, 1 dl Boni culinaire room, Jonagold, 4 eetlepels ahornsiroop, snuifje kaneelpoeder, Boni aardappelsparretjes

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 140°C.
  2. Smelt een klontje boter in een pan en kleur de kipfilets langs beide zijden. Kruid ze met peper en zout. Schik ze in een ovenschaal. Zet in de oven en gaar de kipfilets gedurende ± 10 minuten (afhankelijk van de dikte) in de oven. Haal uit de oven en laat het vlees rusten.
  3. Saus: pel de sjalot en snipper fijn. Bak de sjalotsnippers glazig in de pan waarin je het vlees kleurde. Doe het takje tijm en laurierblaadje erbij. Blus met de fond en laat op een zacht vuur voor de helft inkoken. Giet de room erbij en laat inkoken tot sausdikte. Passeer door een fijne zeef om een gladde saus te bekomen. Voeg de roze peperbessen toe en breng op smaak met een scheutje cognac en de zachte mosterd. Kruid indien nodig bij met peper en zout.
  4. Appelbolletjes: schil de appels en haal er met een pomme parisiennelepel kleine bolletjes uit. Smelt 30 g boter en laat ze licht kleuren. Bak de appelbolletjes gedurende een paar minuten. Voeg de ahornsiroop toe als de bolletjes halfgaar zijn en laat ze licht karameliseren. Kruid met een snuifje kaneelpoeder.
  5. Bak de aardappelsparretjes in heet frituurvet goudbruin.
  6. Snij het vlees in plakjes en schik ze op de voorverwarmde borden. Lepel de saus erover. Schik de appelbolletjes op de rand van het bord. Serveer met aardappelsparretjes
  • Vloeren vegen 57 min Vloeren vegen
  • Recreatief zwemmen 31 min Recreatief zwemmen
  • Worstelen 31 min Worstelen
Kip (zonder vel, rauw)
Portie:
160 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Suprême du Moulin met roze pepersaus, appelbolletjes en ahornsiroop

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×