Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Avocado met wasabi en sashimi van zalm in gemberdressing

Avocado is een heerlijk zachte vrucht, bomvol onverzadigde vetten. Door blootstelling aan zuurstof verkleurt het vruchtvlees snel. Besprenkel het daarom met limoen- of citroensap, dat werkt antioxiderend. Als je de pit van een avocado in je avocadomoes legt, beschermt deze ook gedeeltelijk tegen verkleuring.

Avocado met wasabi en sashimi van zalm in gemberdressing

Gang: Hapje | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 15

Ingrediënten:

ciabatta, 400 g heel verse zalm, 60 ml rijstazijn, 1 eetlepel medium sherry, 1,5 eetlepel lichte sojasaus, ½ koffielepel gember, lente-uitjes, 1 bosje verse koriander, sesamzaad, rijpe avocado’s, 2 eetlepels fijne kristalsuiker, 2 eetlepels limoensap, wasabipasta, Griekse olijfolie

Bereidingswijze:
  1. Snij de ciabatta in flinterdunne sneetjes. Rol ze nog iets platter met de deegrol.
  2. Bak het brood goudbruin en krokant in hete olijfolie. Kruid met versgemalen peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Snij de avocado’s in 2 en verwijder de pit. Haal met een lepel het vruchtvlees eruit.
  4. Verwarm 2 eetlepels water in een pannetje, op een laag vuur. Roer er 2 eetlepels fijne suiker door tot deze opgelost is. Laat de suikersiroop afkoelen. Meng hem dan samen met de avocado’s, het limoensap en 1 koffielepel wasabi tot een gladde puree. Kruid met zout en versgemalen peper.
  5. Schil de gember en rasp hem.
  6. Snij de zalm in kleine blokjes.
  7. Meng voor de gemberdressing de rijstazijn, sherry, sojasaus en geraspte gember.
  8. Snij de lente-uitjes in schuine fijne ringetjes en snij de korianderblaadjes fijn.
  9. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  10. Bestrijk de sneetjes brood met de avocadopuree. Verdeel de blokjes zalm erover. Lepel de gemberdressing erop.
  11. Werk af met lente-ui, korianderblaadjes en sesamzaadjes
  • De hond uitlaten 16 min De hond uitlaten
  • Cricket 10 min Cricket
  • Oogsten 10 min Oogsten
Zalm (rauw)
Portie:
27 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Avocado met wasabi en sashimi van zalm in gemberdressing

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×