Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

‘Puur’ chocolade!

Met deze chocoladetaart kan je iedereen blij maken. Ze bevat niet één, maar drie keer chocolade: in de cake, in de ganache en er bovenop.

‘Puur’ chocolade!

Gang: Dessert | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 6

Ingrediënten:

400 g donkere chocolade Côte d’Or Culinaire, 200 g Spar boter, 85 g bloem, 85 g zelfrijzende bloem, 1 eetlepel oploskoffie, mespuntje bicarbonaat, 200 g rietsuiker, 200 g blonde bruine suiker (Cassonade), 25 g cacaopoeder, Spar medium eieren, 5 eetlepels karnemelk natuur, 275 ml Boni room 40%, 2 eetlepels griessuiker, chocoladekrullen

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 140°C, hete lucht.
  2. Vet de springvorm in met boter.
  3. Breek 200 gr chocolade in stukken. Snij de boter in blokjes. Doe ze samen met de blokjes boter in een ruime kookpot met dikke bodem. Los de koffie op in 125 ml koud water en voeg ook toe. Verwarm tot alles net gaat smelten en roer om.
  4. Doe de 2 soorten bloem samen met het cacaopoeder, bicarbonaat en de suikers in de mengkom van de keukenrobot. Meng met het K-hulpstuk.
  5. Klop de eieren los met de karnemelk.
  6. Voeg het chocolademengsel bij de droge massa in de keukenrobot en meng. Giet de eieren erbij en meng tot een egale massa. Giet het deeg in de springvorm.
  7. Plaats in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur 20 minuten. Prik met een breinaald om te controleren of het midden doorbakken is. Als ze er proper uitkomt, is het oké.
  8. Laat de cake iets afkoelen in de vorm. Verwijder daarna de vorm en laat helemaal afkoelen op een rooster.
  9. Maak intussen de ganache: breek 200 gr chocolade in stukken in een kom. Verwarm de room met de suiker tot bijna het kookpunt. Giet over de stukjes chocolade en roer tot een egale saus.
  10. Snij de cake horizontaal in drie plakken. Leg de plakken terug mooi op elkaar met daartussen een laag ganache. Giet de rest over de cake en bestrijk ook de zijkanten met ganache.
  11. Werk af met chocoladekrullen.
  • Hagen snoeien 76 min Hagen snoeien
  • Mountainbikewedstrijd 19 min Mountainbikewedstrijd
  • Vrijen 109 min Vrijen
Chocolade (puur)
Portie:
67 g
Energieniveau: +

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
‘Puur’ chocolade!

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×