Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Carpaccio van rundvlees

Carpaccio van Cipriani: Giuseppe Cipriani sneed in 1950 de eerste carpaccio in zijn bar in Venetië, waar veel beroemdheden kwamen zoals Charlie Chaplin en Hemingway. Een van zijn stamgasten was een Venetiaanse gravin die aan bloedarmoede leed. Omdat ze van haar dokter rauw rood vlees moest eten, bedacht Cipriani voor haar de carpaccioschotel. Hij haalde daarvoor inspiratie bij de rood- en geeltinten die de schilder Vittore Carpaccio in zijn werken gebruikte.

Carpaccio van rundvlees

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

500 g rundsfilet, Spar Griekse olijfolie, verse basilicum, platte peterselie, dragon, blokje Parmezaanse kaas, rucola

Bereidingswijze:
  1. Bedruppel de rundsfilet met wat goede olijfolie en wrijf de olie overal in het vlees. Kruid de filet met versgemalen peper en zeezout.
  2. Zet een pan op het vuur en kleur het vlees aan alle zijden lichtjes aan gedurende 2 minuten.
  3. Haal het vlees uit de pan.
  4. Hak de kruiden fijn. Rol het vlees in de fijngehakte kruiden.
  5. Span voldoende plasticfolie op een gladde ondergrond. Maak de ondergrond wat vochtig, zo zal de plasticfolie goed blijven liggen.
  6. Schik het vlees met de kruiden onderaan de plasticfolie. Plooi de folie over het vlees en trek de folie een beetje terug. Zo span je de folie goed rond het vlees. Duw het vervolg van de plasticfolie eronder en rol verder tot alle folie is opgebruikt. Gebruik voldoende plasticfolie zodat het mooi kan opgespannen worden.
  7. Neem de zijkanten vast en draai de uiteinden van de plasticfolie rond (zoals de wikkel rond een snoepje).
  8. Schik een vel aluminiumfolie op de plank en leg de in plasticfolie gerolde filet erin. Draai de aluminiumfolie op zoals de plasticfolie.
  9. Leg de ingepakte rundsfilet in de diepvriezer voor 3 à 4 uren. Zo kan je het vlees nadien perfect dun snijden.
  10. Haal het vlees uit de diepvriezer en verwijder beide folies.
  11. Snij het vlees met een scherp mes in fijne plakjes.
  12. Schik de sneetjes vlees op de borden.
  13. Werk de carpaccio af met een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout. Versier verder met rucola en Parmezaanse schilfers.
  • Afwassen 36 min Afwassen
  • Aerobics 16 min Aerobics
  • Deltavliegen 34 min Deltavliegen
Rundsvlees (< 5 g vet, rauw)
Portie:
125 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Carpaccio van rundvlees

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×