Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Kabeljauwhaasje met venkel en romige peterseliesaus

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

4 x 150 gr kabeljauwhaasjes, 1 grote venkel, 600 g pureeaardappelen, Spar Griekse olijfolie, 1 dl witte wijnazijn, 3 dl witte wijn, sjalotten, 2 dl room, 100 g Spar boter, 1 bosje peterselie, kruidentuiltje

Bereidingswijze:
  1. Schil de aardappelen, snij in stukken en kook gaar in gezouten water. Giet ze af en laat even drogen. Stamp fijn tot een smeuïge puree. Werk de puree af met olijfolie. Kruid met peper en zout.
  2. Pel de sjalotten en snij ze grof. Zet ze op in een sauspan met de witte wijnazijn, witte wijn en het kruidentuiltje. Laat voor de helft inkoken. Voeg de room toe en laat nogmaals voor de helft inkoken. Spoel de peterselie, zwier droog en pluk de roosjes. Hak de peterselie grof. Voeg de grof gehakte peterselie en boter toe aan de saus en mix fijn. Passeer door een fijne puntzeef. Kruid met peper en zout. Hou apart.
  3. Snij de venkel in 4 dikke schijven. Stoof deze gaar in een stoofpan met wat water en olijfolie op een matig vuurtje. Kruid af met peper en zout.
  4. Kruid de kabeljauwhaasjes met peper en zout. Bak gaar op een laag vuur in een bakpan met een goede scheut olijfolie en een weinig water.
  5. Schik venkel, aardappelpuree en een kabeljauwhaasje op elk bord. Werk af met de warme, romige peterseliesaus.
  • Strijken 55 min Strijken
  • Zwemmen in rugslag 21 min Zwemmen in rugslag
  • Biljarten 40 min Biljarten
Kabeljauw (rauw)
Portie:
150 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Kabeljauwhaasje met venkel en romige peterseliesaus

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×