Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Involtini van aubergines

Deze heerlijke involtini van aubergines is een typisch gerecht van Cefalu, een stad in Sicilië.

Involtini van aubergines

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

840 g aubergines, 300 g rundsvarkensgehakt, beetje suiker, peterselie, 200 g rigatello of pecorino, 250 g mozzarella, 50 g geraspte Parmezaanse kaas, 1/2 l passata met basilicum, ui, laurierblaadje, verse basilicum, Spar Griekse olijfolie, 500 g verse tagliatelle

Bereidingswijze:
  1. Snij de aubergines in fijne plakken met behulp van een mandoline, of snij fijn met een goed mes. Laat de aubergines in een zeef uitlekken gedurende 45 minuten, nadat je ze bestrooid hebt met zout.
  2. Bereid ondertussen de saus: pel de ui en hak fijn. Laat een scheutje olijfolie warmen in een kookpot. Doe de gehakte ui erbij en stoof aan tot de ui een mooie kleur gekregen heeft. Voeg de passata, een blaadje laurier en enkele basilicumblaadjes toe. Breng aan de kook en laat gedurende 30 minuten zachtjes stoven. Kruid met peper, zout en een snuifje suiker.
  3. Giet een scheutje olijfolie in een braadpan. Voeg het gehakt toe en laat, al roerend met een vork (= rul) bakken. Kruid met peper en zout. Snipper de peterselie fijn en voeg toe als het gehakt gebakken is.
  4. Snij de rigatello in hele kleine stukjes.
  5. Spoel het zout van de aubergines weg en dep droog met keukenpapier.
  6. Leg de aubergineplakjes open op een plank. Vul met een beetje gehakt en wat van de fijngesneden kaas. Rol de aubergineplakjes mooi op en leg in een ovenschaal. Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.
  7. Snij de mozzarella in fijne plakjes. Leg ze boven de auberginerolletjes.
  8. Giet de tomatensaus over de rolletjes en werk af met de geraspte Parmezaanse kaas.
  9. Zet in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 minuten.
  10. Kook, net voor het einde van de baktijd, de verse pasta in ruim kokend water met wat zout in. Giet af en meng met wat olijfolie en Parmezaanse kaas.
  11. Verdeel de pasta over de borden en schik de involtini erbij.
  • Autorijden 14 min Autorijden
  • Competitief volleybal 6 min Competitief volleybal
  • Frisbeeën 12 min Frisbeeën
Aubergine (rauw)
Portie:
210 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Involtini van aubergines

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×