Pasta alle vongole
Gang: Lunch | Bereidingstijd: 10-20 min | Aantal personen: 4
Ingrediënten:
1 kg venusschelpen, 1/2 kg Spar verse tagliatelle, 2,5 dl Spar Griekse olijfolie, 3 sjalotten, 1 bussel platte peterselie, 2 teentjes look
Bereidingswijze:
- Pel de sjalotten en teentjes look. Snipper de sjalotten fijn en plet de look.
- Spoel de venusschelpen 3 tot 4 keer in gezouten water. Zo haal je al het zand uit de schelpjes.
- Kook de pasta al dente in licht gezouten kokend water zoals aangegeven op de verpakking.
- Warm de olijfolie in een ruime kookpot. Stoof de sjalotsnippers en geplette look heel even aan in de olie. Giet de venusschelpen in de pot en plaats het deksel erop. Laat enkele minuten garen tot alle schelpen open zijn.
- Giet de tagliatelle af. Meng de pasta onder de zeevruchten. Kruid met peper.
- Hak de peterselie fijn.
- Schep de pasta met schelpen in een diep bord. Werk af met de fijngesnipperde peterselie.
-
36 min Bladeren rijven
-
20 min Fietsen naar het werk
-
27 min Balletdansen oefenen

125 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties