Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Aardbeienbavaroistaart

Met dit recept maak je bavarois net zo goed als de bakker om de hoek!

Aardbeienbavaroistaart

Gang: Dessert | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 9

Ingrediënten:

1 verpakking zanddeeg, 2 bakjes aardbeien, 100 g suiker, sap van 1 citroen, sap van 1 sinaasappel, 5 dl  Boni melk, vanillestok, eidooiers, 70 g suiker, 5 dl room, 10 gelatineblaadjes, 50 g witte chocolade

Bereidingswijze:
  1. Rol het zanddeeg met bakpapier uit op de bodem van de springvorm. Snij de randjes af tot de bodem van de springvorm volledig bedekt is. Bak het deeg gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Haal de springvorm uit de oven en laat afkoelen.
  2. Week 9 gelatineblaadjes in koud water.
  3. Verwijder de steeltjes van 750 gr aardbeien en snij in stukjes. Mix samen met 100 gr suiker en het sap van de citroen en sinaasappel. Giet door een fijne zeef.
  4. Crème Anglaise: Klop de suiker met de eidooiers tot ruban. Breng de melk aan de kook met de opengesneden vanillestok. Giet de kokende melk op de ruban. Meng goed en giet het mengsel in de kookpot. Zet de kookpot op een laag vuur en laat al roerend met een spatel indikken (= vaneren). Check of de crème Anglaise goed is door een streep te trekken op de spatel. Als de streep niet doorloopt, is de crème Anglaise perfect. Laat de crème Anglaise afkoelen.
  5. Giet ½ l aardbeiencoulis bij ½ l koude crème Anglaise en meng. Warm zachtjes op en laat de uitgeknepen gelatineblaadjes smelten in de crème. Laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
  6. Klop de room op tot dik vloeibaar. Meng voorzichtig onder de aardbeiencrème Anglaise.
  7. Smelt 50 gr witte chocolade. Strijk de bodem in met de gesmolten chocolade. Laat opstijven.
  8. Giet het mengsel in de springvorm. Zet in de koelkast en laat gedurende minstens 8 uur opstijven.
  9. Werk de aardbeienbavarois af met een laagje aardbeiengelei: laat 1 blaadje gelatine in koud water weken. Meng 2 dl aardbeiencoulis met het geweekte gelatineblaadje. Strijk de bavarois in met de aardbeiencoulis met behulp van een borsteltje.
  10. Snij de bavarois los door met een warm scherp mes langs de rand van de springvorm te snijden. Verwijder de springvorm voorzichtig.
  11. Versier de taart met verse aardbeien.
  • Muren schilderen 30 min Muren schilderen
  • Aerobics 13 min Aerobics
  • Rodeorijden 18 min Rodeorijden
Kookroom
Portie:
56 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Aardbeienbavaroistaart

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×