Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Varkenshaasje gewikkeld in gedroogde ham met tomatenfondue

Gandaham, een Gentse specialiteit, wordt op traditionele wijze bereid met zeezout, dat vocht uit het varkensvlees onttrekt en zelf in het vlees dringt. In een gerecht geeft de ham een lekkere zoute smaak af aan de andere ingrediënten.

Varkenshaasje gewikkeld in gedroogde ham met tomatenfondue

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

varkenshaasjes, 8 plakjes Gandaham, 4 grote tomaten, sjalotten, 1 teentje look, 2 dl Spar Griekse olijfolie, 1 eetlepel fijngesnipperde tijm, 1 bosje peterselie

Bereidingswijze:
  1. Pel de tomaten. Snij de tomaten in 4 en haal de pitjes eruit. Pel de sjalotten en het teentje look. Snipper beide fijn. Stoof de sjalotten aan in 1 dl olijfolie. Voeg de kwartjes tomaten en fijngesnipperde look toe. Kruid met peper, zout en fijngesnipperde tijm. Laat 5 minuten sudderen op een matig vuur. Hou apart en warm.
  2. Spoel de peterselie en pluk de peterselieblaadjes. Blancheer de toefjes peterselie. Haal uit het water en dep goed droog. Mix de peterselie met 1 dl olijfolie tot een mooie emulsie.
  3. Kruid het varkensvlees met peper en zout. Rol elk varkenshaasje in 4 plakjes Gandaham. Druk goed aan. Leg de rolletjes varkensvlees in een braadslede. Gaar het vlees in een voorverwarmde oven op 120°C. Een varkenshaasje van ± 400 gr heeft 25 à 30 minuten nodig om gaar te zijn.
  4. Haal het vlees uit de oven en laat eventjes rusten. Snij het in mooie medaillons.
  5. Schik 2 stukjes vlees op het bord. Dresseer de tomatenfondue, warm of lauw, in een ring. Werk het gerecht af met de peterselieolie.
  • Koken 55 min Koken
  • Competitie-handbal 16 min Competitie-handbal
  • Watertrappelen 55 min Watertrappelen
Varkenshaas (bereid)
Portie:
160 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Varkenshaasje gewikkeld in gedroogde ham met tomatenfondue

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×