Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Ansjovispasta met radijsjes en hardgekookte eieren

Fetakaas en ansjovis uit blik zijn enorm zout, doordat ze in zout water zijn gepekeld om ze beter te bewaren. Zijn ansjovisjes wat te zout naar jouw smaak? ‘Ontzout’ ze dan door ze onder te dompelen in melk en spoel ze af met water voor je ze gebruikt.

Ansjovispasta met radijsjes en hardgekookte eieren

Gang: Bijgerecht | Bereidingstijd: 10-20 min | Aantal personen: 3

Ingrediënten:

120 g Spar ansjovis in olie, 3 teentjes look, 50 g Spar Tasty amandelen, 2 eetlepels Spar gehakte peterselie, sap van ½ citroen, zeste van citroen, extra vierge olijfolie, 1 bosje radijsjes, hardgekookte eieren

Bereidingswijze:
  1. Laat de ansjovis uitlekken en bewaar de olie.
  2. Pel de teentjes look en hak fijn.
  3. Kook de amandelen kort op in kokend water. Haal ze uit het water, laat ze even afkoelen en pel de amandelen. Rooster de gepelde amandelen in een droge koekenpan. Laat de amandelen afkoelen.
  4. Pureer de ansjovis, lookteentjes, geroosterde amandelen en gehakte peterselie in een blender of stamp alles fijn in een vijzel.
  5. Giet het citroensap erbij. Meet de ansjovisolie af en voeg extra olijfolie toe tot je 150 ml vloeistof hebt. Voeg de olie geleidelijk toe aan het ansjovismengsel en meng tot een pasta.
  6. Meng de citroenzeste eronder.
  7. Giet de ansjovispasta in potjes en schenk op de ansjovispasta een laagje olie. Sluit af en bewaar in de koelkast tot gebruik. Deze ansjovispasta blijft 2 weken goed.
  8. Reinig de radijsjes en snij de steeltjes eraf. Snij de hardgekookte eieren in 2.
  9. Serveer de ansjovispasta met de radijsjes en eieren. Ook heerlijk op geroosterd stokbrood als hapje.
  • Klussen in huis 15 min Klussen in huis
  • Wielertoerisme 6 min Wielertoerisme
  • Skateboarden 13 min Skateboarden
Ansjovis in olie (in blik)
Portie:
40 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Ansjovispasta met radijsjes en hardgekookte eieren

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×