
Geuze is het zure bier bij uitstek. Om het verschil met zoetere varianten aan te geven, heten traditionele, zure geuzebieren vaak ‘oude geuze’. Deze naam is wettelijk beschermd.
Gepocheerde kabeljauw in geuze met aardappelmousseline en erwtjes
Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4
Ingrediënten:
4 kabeljauwhaasjes van ± 150 gr, 1 flesje geuze, 250 g diepvrieserwtjes, 500 g pureeaardappelen, 200 g Spar boter, 1 dl room, nootmuskaat
Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat goed drogen op het vuur. Plet de aardappelen met een pureestamper tot een smeuïge massa. Voeg 1 dl room en 100 gr boter toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Giet het flesje geuze in een diepe pan. Schik de kabeljauwhaasjes erin en verdeel 100 gr boter over de stukken vis. Kruid met peper en zout. Voeg de diepvrieserwtjes toe. Laat gedurende ± 10 minuten pocheren op een zacht vuur.
- Haal de vis uit de saus en hou warm.
- Laat de saus inkoken tot de helft.
- Verdeel de saus met erwtjes over diepe borden. Schik de gepocheerde vis in het midden van het bord. Spuit toefjes aardappelmousseline rondom.
-
30 min Afwassen
-
16 min Open water zwemmen
-
33 min Slow-dansen

150 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties