Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Tajine van lam met rabarber, abrikoos en granaatappel

Ras el hanout is hét Marokkaanse kruidenwonder. Traditioneel is het een mengsel van meer dan 20 kruiden, maar dat kan oplopen tot 100. Deze kruiden zitten er zeker allemaal in: kardamon, kaneel, kruidnagel, koriander, komijn, nootmuskaat, kurkuma en zwarte peper.

Tajine van lam met rabarber, abrikoos en granaatappel

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

600 g lamsvlees, grote uien, 3 teentjes look, wortelen, 400 g blik Spar tomatenstukjes, 200 g gedroogde zachte abrikozen, 2 eetlepels ras el hanout, harissa, 6 dl Spar kippenbouillon, 2 stengels rabarber, granaatappel, 1 handvol verse korianderblaadjes, Spar olijfolie

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 160°C hete lucht of 180°C conventionele oven.
  2. Schil de wortelen. Snij ze in de lengte in 4 en vervolgens in 2 cm lange stukken.
  3. Was de rabarber en snij in 3 cm lange stukken.
  4. Pel de uien en teentjes look. Hak de uien grof en snipper de look fijn.
  5. Snij het lamsvlees in grote dobbelstenen.
  6. Verwarm de olijfolie in een gietijzeren pan. Bak de stukken vlees in porties aan alle zijden goudbruin. Kruid met peper en zout. Schep het vlees uit de pan. Bak de uien in dezelfde pan en voeg de looksnippers eraan toe. Laat even stoven; kruid met ras el hanout en harissa. Giet de tomatenstukjes en kippenbouillon erover en voeg de rabarber, abrikozen, wortelen en het lamsvlees toe. Dek de pan af en plaats 1 à 1u30 in de oven tot het vlees gaar is. Breng verder op smaak met harissa, peper en zout.
  7. Snij de granaatappel doormidden en klop de pitten er met de bolle kant van een lepel uit.
  8. Werk de tajine af met granaatappelpitten en bestrooi met fijngesneden koriander.
  9. Serveer met couscous.
  • Onkruid wieden 57 min Onkruid wieden
  • Recreatief volleybal 64 min Recreatief volleybal
  • Wallyballen 37 min Wallyballen
Lamsvlees (> 10 g vet, rauw)
Portie:
150 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Tajine van lam met rabarber, abrikoos en granaatappel

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×