Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Lichte gelei van mosselen

Hoe langer de groentjes en het fruit marineren, hoe intenser de smaak wordt.

Lichte gelei van mosselen

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

40 mosselen, 1/2 venkel, 1 botje lente-ui, roze pompelmoes, Granny Smith, 1 botje radijzen, verse dille, muntblaadjes, gelatineblaadjes, 2 dl witte wijnazijn, 3 dl water, 2 eetlepels suiker, ½ koffielepel grof zeezout, steranijs, jeneverbessen, peperkorrels, laurierblaadje, 1 takje tijm

Bereidingswijze:
  1. Reinig de venkel en snij in fijne stukjes. Snipper het wit van de lente-uien fijn. Schil de pompelmoes en snij de kwartjes vruchtvlees eruit. Haal kleine bolletjes uit de appel met behulp van een kleine pomme parisiennelepel. Spoel de radijsjes, verwijder het loof en snij in kwartjes.
  2. Breng het water en de witte wijnazijn aan de kook. Voeg alle aromaten toe en laat deze 1 minuut goed doorkoken. Zet van het vuur en laat nog 5 minuten trekken.
  3. Doe de fijngesneden groenten en het fruit in een kom en giet de gezeefde infusie hierover. Dek af met plasticfolie en laat afkoelen in de ijskast. Je kan dit gerust een dag op voorhand maken. Hoe langer de groentjes hebben gemarineerd in de infusie, hoe intenser de smaak zal zijn.
  4. Kook de mosselen zoals beschreven in de rubriek 'keukentechniek'. Laat de mosselen afkoelen en haal ze uit de schelp. Hou ze apart in de koelkast.
  5. Zeef het mosselvocht door een fijne puntzeef. Voeg op een hoeveelheid van 3 dl vocht 2 blaadjes gelatine toe. Week 2 blaadjes gelatine in koud water. Breng het mosselvocht aan de kook en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Laat de gelatine oplossen en neem de pot van het vuur. Laat de gelei afkoelen tot op kamertemperatuur.
  6. Verdeel de gemarineerde groenten en fruit over de schaaltjes. Leg de koude mosselen er tussen in. Verdeel de nog niet gestolde mosselgelei over de schaaltjes tot de bodem van het schaaltje bedekt is. Zet de schaaltjes voor 1 uur in de koelkast. De structuur van de gelei moet nog wat ‘blubberachtig’ zijn.
  7. Werk af met takjes dille en muntblaadjes.
  • Gras maaien 8 min Gras maaien
  • Tenniswedstrijd (enkel) 5 min Tenniswedstrijd (enkel)
  • Parachutespringen 12 min Parachutespringen
Mosselen (gekookt)
Portie:
40 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Lichte gelei van mosselen

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×