Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Pittig gerookte eendenborst

De hete kolen op zich geven niet zoveel aroma, houtsnippers daarentegen wel. En dat proef je in je heerlijke eendenborst!

Pittig gerookte eendenborst

Gang: Bijgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 2

Ingrediënten:

eendenborsten, Spar vloeibare honing, Spar lookpoeder, chilipoeder

Bereidingswijze:
  1. Vul de rookdoos met de houtsnippers.
  2. Snij de velkant van de eendenborsten kruiselings in met een scherp mes.
  3. Wrijf het vel en vlees in met lookpoeder, versgemalen peper, zeezout en chilipoeder naar smaak.
  4. Zet de rookdoos in het midden van de kolen in de BBQ. Plaats de rooster erboven. Leg de eendenborsten erop, met de velkant naar beneden.
  5. Bedruppel de vleeskant met honing en zet de 'dome' op de BBQ.
  6. Laat garen in ± 1 uur.
  • Douchen 288 min Douchen
  • Recreatief langlaufen 85 min Recreatief langlaufen
  • Gezelschapsspelen 384 min Gezelschapsspelen
Eend (rauw)
Portie:
200 g
Energieniveau: +

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Pittig gerookte eendenborst

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×