Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Perziken geparfumeerd met basilicum en bolletje ijs

Een lekker en best gezond ijsje met overheerlijke bessen.

Perziken geparfumeerd met basilicum en bolletje ijs

Gang: Dessert | Bereidingstijd: 10-20 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

perziken of nectarines, ½ liter witte wijn Very Peach, 200 g fijne suiker, 1 bosje verse basilicum, 4 bolletjes Boni pistacheroomijs

Bereidingswijze:
  1. Pluk de blaadjes van de basilicum.
  2. Breng de wijn met de suiker aan de kook. Voeg de basilicumsteeltjes toe.
  3. Snij de perziken in stukjes en voeg bij de wijn. Laat even opkoken, maar zorg ervoor dat de perziken niet uit elkaar vallen. Zet de kom van het vuur. Laat het geheel afkoelen en zet in de koelkast.
  4. Vis de basilicumsteeltjes eruit. Verdeel de perziken met hun siroop over gekoelde diepe borden. Snij de basilicumblaadjes fijn en bestrooi de perziken met de snippers. Serveer met een bolletje pistacheroomijs.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Perziken geparfumeerd met basilicum en bolletje ijs

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×