Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Asperges met Simmenthal dunne lende en bearnaisesaus

Het is gezonder dan gewone boter, je kan het langer bewaren in de koelkast en het is geen margarine. Rarara, wat is het? Bij ons is het wat minder gekend, maar geklaarde boter is roomboter uit de Indische keuken die een speciale bereidingswijze vraagt.

Asperges met Simmenthal dunne lende en bearnaisesaus

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

Spar ongezouten boter, Simmenthal dunne lenden, 2 verpakkingen witte asperges, 350 g geklaarde boter, sap van 1 citroen, eidooiers, 1,5 dl witte wijnazijn, 100 g sjalotten, 2 eetlepels fijngesnipperde dragonblaadjes, steeltjes van dragon, 2 eetlepels Spar fijngesnipperde peterselie

Bereidingswijze:
  1. Schil de asperges met een dunschiller. Snij de asperges op gelijke lengte, snij het harde gedeelte onderaan weg. Leg de asperges in een kookpot die aangepast is aan hun lengte. Giet koud water in de kookpot tot de asperges onderstaan. Voeg een eetlepel zout toe. Breng de asperges aan de kook op een hoog vuur. Laat de asperges 1 minuut doorkoken. Zet het vuur af. Laat de asperges nu, van het vuur af, verder garen tot ze beetgaar zijn.
  2. Haal de dunne lenden tijdig uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Kruid 1 kant met peper en zout. Smelt de boter in een pan en laat ze zachtjes heet worden en bruisen. Leg het vlees met de gekruide kant in de pan en bak gedurende een drietal minuten op een matige temperatuur. Draai het vlees om, kruid ook deze kant en laat nogmaals 3 minuten bakken. Haal het vlees uit de pan en laat rusten.
  3. Bearnaisesaus: neem een sauspan en giet de witte wijnazijn erin. Pel de sjalotten en hak ze fijn. Voeg de sjalotten, dragonsteeltjes en citroensap toe. Laat dit voor de helft inkoken. Laat eventjes afkoelen. Voeg de eidooiers toe en klop goed los. Zet de sauspan terug op het vuur op een matige temperatuur. Klop het mengsel met een klopper tot een schuimige massa (zoals een sabayon). Neem de sauspan van het vuur wanneer het mengsel begint te dikken en giet de lauwe geklaarde boter (250 gr) er straalsgewijs bij. Blijf voortdurend in een achtvorm kloppen. De boter wordt beetje bij beetje opgenomen en zo bekom je een luchtige, smeuïge saus. Voeg als laatste de fijngesnipperde dragon en peterselie toe. Kruid met peper en zout.
  4. Schik de warme asperges op het bord. Snij de dunne lende in reepjes en leg op het bord. Werk af met wat grof zeezout. Serveer de bearnaisesaus in een apart sauskommetje.





  • Ramen wassen 13 min Ramen wassen
  • Competitie-handbal 3 min Competitie-handbal
  • Piano spelen 17 min Piano spelen
Asperges (rauw)
Portie:
250 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Asperges met Simmenthal dunne lende en bearnaisesaus

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×