Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Gevulde aardappelen

De verschillende vullingen kleuren je feesttafel!

Gevulde aardappelen

Gang: Bijgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 10

Ingrediënten:

20 Spar bloemige aardappelen, dragonblaadjes, sjalotten, 330 ml room, 4 eetlepels magere platte kaas, tomaten, basilicumblaadjes van twee bosjes, lente-uitjes, 1 eetlepel kappertjes, olijfolie, 250 g witte champignons, 1 eetlepel boter, ui, 2 teentjes look, 30 g verse gember, 1 eetlepel sojasaus, 150 g Spar Tasty pistachenoten, 50 g Parmezaanse kaas, 250 g blauwe schimmelkaas

Bereidingswijze:
  1. Boen de aardappelen schoon en verpak ze afzonderlijk in aluminiumfolie. Leg ze in smeulende houtskool en laat ze gedurende ± 30 minuten poffen. Ze moeten zacht aanvoelen.
  2. Haal ze uit de folie en snij ze middendoor. Dien ze op met verschillende vullingen: a. Dragoncrème: pluk de dragonblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Pel 1 sjalot en snipper fijn. Meng alles onder 2 el room en 4 el magere platte kaas. Kruid met peper en zout. b. Sauce vierge: dompel 3 tomaten 30 seconden in kokend water. Laat schrikken in koud water en pel de tomaten. Snij ze in 4, verwijder de pitjes en snij in kleine stukjes. Pluk de basilicumblaadjes van 1 bosje en snij ze fijn. Hak de 2 lente-uitjes fijn. Vermeng alles met 1 el kappertjes en 2 dl olijfolie. Kruid met peper en zout. c. Champignonduxelle: pel 2 sjalotten en snij zeer fijn. Reinig 250 gr witte champignons en snij in fijne duxelle (kleine blokjes). Stoof de champignons en sjalotten aan in 1 el boter. Kruid met peper en zout. Giet 2 dl room erbij en laat tot de helft inkoken zodat de duxelle tamelijk smeuïg is. Serveer warm. d. Verdeel de Spar kruidenboter over de warme doorgesneden aardappel. e. Pittige tomatensaus: dompel 6 tomaten 30 seconden in kokend water. Laat schrikken in koud water en pel de tomaten. Snij ze in 4, verwijder de pitjes en snij in kleine stukjes. Pel 1 ui en 2 lookteentjes en snipper fijn. Schil 30 gr verse gember en rasp fijn. Verhit wat olijfolie en laat de ui- en looksnipper kort bakken. Voeg de gember en tomatenstukjes toe. Laat alles garen. Pureer alles glad en roer 1 el sojasaus erdoor. Breng op smaak met peper en zout. f. Pistachepesto: pluk de basilicumblaadjes van 1 bosje. Doe 150 gr Spar Tasty pistachenoten, basilicum, 3 el olijfolie en 50 gr Parmezaanse kaas in een blender en laat mixen tot pesto. Kruid met peper en zout. g. Blauwe kaassaus: brokkel 250 gr blauwe schimmelkaas (zoals roquefort, gorgonzola, Danish Blue, ... ) in een pan en voeg 1 dl room toe. Laat de saus al roerend met een klopper opwarmen. Eenmaal de kaas gesmolten is, laat een beetje afkoelen. Serveer in de doorgesneden aardappelen.
  • De auto wassen 3 min De auto wassen
  • Golfen 2 min Golfen
  • Trampolinespringen 3 min Trampolinespringen
Aardappelen (kruimig, zonder schil, gekookt)
Portie:
18 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Gevulde aardappelen

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×