Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Kabeljauwhaasje in gezouten spek, zalf van erwtjes en rode wijnsaus

Waarom gezouten spek? Het zout van het spek past harmonieus samen met het kabeljauwhaasje en geeft het een tikkeltje pit.

Kabeljauwhaasje in gezouten spek, zalf van erwtjes en rode wijnsaus

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

300 g Spar erwtjes (diepvries), kabeljauwhaasjes van ongeveer 130 gr, 150 g Spar boter, 20 krielaardappelen, 12 plakjes gezouten spek, sjalotten, ½ l rode wijn

Bereidingswijze:
  1. Snij de kabeljauwhaasjes middendoor en maak pakjes door de stukjes kabeljauw op elkaar te leggen en te omwikkele nmet 3 sneetjes gezouten spek.
  2. Pel de sjalotten en snij 1 sjalot fijn.
  3. Kook de erwtjes gaar in kokend gezouten water. Hou een 20-tal erwtjes over voor versiering. Giet de erwtjes af en laat uitlekken. Pureer ze in een blender met 50 gr boter en 1 fijngesnipperde sjalot. Giet door een fijne zeef. Kruid met peper en zout. Hou warm.
  4. Kook de krielaardappelen gaar in ruim gezouten water. Giet ze af en laat uitlekken. Snij de uiteinden eraf en haal met behulp van een pomme parisiennelepel aan één uiteinde er wat aardappel uit. Hou warm.
  5. Breng de rode wijn en de overige sjalotten aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes garen. Haal de sjalotten eruit en hou apart. Laat de rest van de wijn tot inkoken. Monteer met een klontje boter. Kruid af met peper en zout.
  6. Leg de kabeljauwhaasjes in een ovenschaal en verdeel er 50 gr boter over. Laat gedurende 10 à 15 minuten garen in een voorverwarmde oven op 150 à 160°C.
  7. Vul de warme aardappeltjes op met de warme erwtjespuree.
  8. Check de vis door er met de punt van een scherp mes in te steken. Als je er vlot doorheen gaat, is de vis gaar.
  9. Serveer de vis in het midden van het bord. Schik de aardappels errond. Werk af met nog enkele toefjes erwtjespuree en erwtjes. Druppel de saus rond de kabeljauw. Versier met enkele stukjes in rode wijn gegaarde sjalot.
  • Dweilen 17 min Dweilen
  • Recreatief volleybal 15 min Recreatief volleybal
  • Trampolinespringen 17 min Trampolinespringen
Doperwten (diepvries, gekookt)
Portie:
75 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Kabeljauwhaasje in gezouten spek, zalf van erwtjes en rode wijnsaus

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×