Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Risotto

Risotto, aartsmoeilijk? Wij maken korte metten met deze mythe. Niet de kok maar de soort rijst maakt of kraakt je risotto. Je herkent risottorijst aan de ronde vorm van de korreltjes.

Risotto

Gang: Lunch | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

200 g risotto Riso Scotti, 4 dl warme gevogeltebouillon, 2,5 dl witte wijn, sjalotten, 2 teentjes look, tomaten, ½ groene, gele en rode paprika, 250 g Spar champignons, lente-uitjes, sap van 1 limoen, 200 g geraspte Parmezaanse kaas, 150 g Spar boter

Bereidingswijze:
  1. Reinig de paprika’s, snij in 2 en verwijder de zaadlijsten. Snij in fijne brunoise. Reinig de champignons en snij in kleine blokjes. Snipper de lente-ui fijn. Pel de tomaten, snij in 4 en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in fijne brunoise. Pel de sjalotten en het teentje look. Snipper beide fijn.
  2. Smelt 50 gr boter in een conische sauteerpan. Stoof hierin de fijngesnipperde sjalotten, look en champignonstukjes. Roer de risotto eronder en laat 2 minuten meestoven op een hoog vuur.
  3. Voeg de witte wijn en de warme gevogeltebouillon toe. Breng aan de kook. Dek vervolgens af met een op maat gesneden vel boterpapier met opening in het midden.
  4. Laat nu 15 tot 18 minuten verder stoven op een zacht vuurtje. De risotto zal al het vocht opnemen.
  5. Verwijder het boterpapier en controleer de gaarheid van de risotto. De rijstkorrels moeten gaar zijn, maar moeten wel nog een ietsje ‘beet’ hebben.
  6. Voeg de fijngesnipperde lente-uitjes, paprikabrunoise en het limoensap toe.
  7. Roer alles zachtjes met een spatel onder elkaar. Kruid met peper en zout.
  8. Voeg de resterende boter in klontjes toe en meng de geraspte Parmezaanse kaas eronder. Voeg als laatste de tomatenblokjes onder de risotto. Zo bekom je een smeuïge risotto.
  • Spelen met de kinderen 16 min Spelen met de kinderen
  • Tenniswedstrijd (dubbel) 9 min Tenniswedstrijd (dubbel)
  • Water-aerobics 10 min Water-aerobics
Dessertrijst (gekookt)
Portie:
50 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Risotto

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×