Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Varkenswangen met Brasserie LeFort en Catalaanse aardappelpuree

Varkenswangen kan je het lekkerst klaarmaken met een stevige geut bier. Ze moeten goed zwemmen, dus giet er zelfs twee flesjes bij.

Varkenswangen met Brasserie LeFort en Catalaanse aardappelpuree

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

1 kg varkenswangen, wortelen, prei, uien, bakboter, 2 flesjes Brasserie LeFort, tijm, laurier, stoofvleeskruiden, bruine roux, 400 ml kalfsfond, 6 grote  pureeaardappelen, zeste van 1 citroen, sap van ½ citroen, 1 teentje look, 1 eetlepel gehakte peterselie, 2 eetlepels kruidenkaas, 2 eetlepels olijfolie, 20 g bakboter, laurierblaadje, 1 dl room, 1 dl melk

Bereidingswijze:
  1. Smelt een klontje boter in de kookpot. Bak de varkenswangen aan alle zijden aan. Kruid met stoofvleeskruiden, peper en zout.
  2. Pel de uien en snij in stukken. Schil de wortelen en snij in stukken. Reinig de prei, snij middendoor en in gelijke stukken.
  3. Voeg de groenten toe aan het vlees en meng ze. Voeg een takje tijm en een laurierblaadje toe. Laat de groenten wat kleuren.
  4. Blus met het bier en giet de kalfsfond erbij tot het vlees en de groenten onderstaan. Laat het geheel zachtjes garen op een zacht vuurtje gedurende ± 1 uur.
  5. Bind de saus tot een gewenste dikte met de bruine roux. Laat nog even goed doorkoken.
  6. Bereid ondertussen de Catalaanse aardappelpuree: schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
  7. Doe de aardappelen in een kookpot, voeg water toe. Rasp de schil van de citroen en hou apart. Pers ½ citroen en giet het sap erbij. Voeg het laurierblaadje en een teentje look toe. Kruid met peper en zout.
  8. Kook de aardappelen gaar. Giet ze af en laat even drogen.
  9. Draai de aardappelen door de roerzeef. Werk de puree af met de room, melk en olijfolie. Voeg de kruidenkaas en de boter op het laatste moment toe.
  10. Kruid met peper en zout. Werk af met de citroenzeste en roer de gehakte peterselie erdoor.
  11. Serveer de puree in een apart kommetje bij de varkenswangen.
  • De planten water geven 12 min De planten water geven
  • Recreatief ijshockey 4 min Recreatief ijshockey
  • Mediteren 31 min Mediteren
Aardappelen (zonder schil, gekookt)
Portie:
44 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Varkenswangen met Brasserie LeFort en Catalaanse aardappelpuree

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×