Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Varkenshaasje in Hopus gemarineerd met worteltjes en kroketjes

Een frisse pint past lekker bij een gerecht, maar heb jij al eens bier in een recept verwerkt? Doen!

Varkenshaasje in Hopus gemarineerd met worteltjes en kroketjes

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 1

Ingrediënten:

varkenshaasjes, 2 flesjes Hopus, 1 bussel jonge wortelen, dikke wortelen, ovenkroketten, sjalotten, 2 dl Spar arachideolie, kruidentuiltje, 1 koffielepel Spar zwarte peperbollen, kruidnagel, jeneverbessen, 1 koffielepel grof zeezout, 80 g groene selder, 150 g Spar boter, 4 dl kalfsfond

Bereidingswijze:
  1. Marinade: pel de sjalotten en snij er 2 in grove stukken. Schil de dikke wortels en snij ook deze grof. Reinig de selder en snij in stukken. Giet 1 flesje bier in een steelpan. Voeg de wortelen, sjalotten, selder en specerijen (zwarte peperbollen, kruidnagel, jeneverbessen, kruidentuiltjes, grof zeezout) toe. Laat eventjes opkoken. Leg de varkenshaasjes in een schaal. Overgiet met de marinade en de arachideolie. Dek af en laat 1 nacht rusten in de koelkast.
  2. Schil de jonge wortelen en laat een beetje van het loof eraan. Gaar de wortelen zachtjes op een middelmatig vuur in een kookpot met een weinig water en 50 gr boter. Kruid met peper en zout.
  3. Neem de varkenshaasjes uit de marinade en dep ze droog met wat keukenpapier. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout. Bak het vlees aan alle zijden in een bakpan met 50 gr bruisende boter. Laat het vlees verder garen in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ± 8 minuten.
  4. Leg de ovenkroketten in een ovenschaal en bak tegelijkertijd met het vlees.
  5. Haal het vlees uit de oven en laat rusten op een rooster, dek af met aluminiumfolie.
  6. Snij de andere 2 sjalotten fijn. Giet het overtollige vet uit de pan. Voeg een flesje bier, de kalfsfond en de fijngesnipperde sjalotten toe. Laat dit voor de helft inkoken. Werk de saus af met 50 gr boter tot je een glanzende saus bekomt. Kruid met peper en zout.
  7. Snij het vlees in mooie stukken en schik het op de borden. Serveer de jonge wortelen en kroketjes erbij. Werk af met de saus en serveer met een frisse Barbãr.
  • De badkamer poetsen 146 min De badkamer poetsen
  • Karatewedstrijd 33 min Karatewedstrijd
  • Wii Fit 88 min Wii Fit
Varkenshaas (bereid)
Portie:
280 g
Energieniveau: +

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Varkenshaasje in Hopus gemarineerd met worteltjes en kroketjes

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×