
Grapefruit? Dat is niet enkel de Engelse vertaling van de klassieke pompelmoes, maar ook de benaming die gebruikt wordt voor de kruising tussen een pompelmoes en een appelsien. Die heeft een zoetere smaak, donkerder vlees en een oranje schil.
Pastasalade met pompelmoes en kalkoenreepjes
Gang: Lunch | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4
Ingrediënten:
250 g pastastrikjes, 2 gele en 2 rode pompelmoezen, 2 rode uien, 5 dl kippenbouillon, 2,5 dl room (35% VG), 4 eetlepels Spar olijfolie, verse peterselie, 50 g Spar boter, 1 kalkoenlapje
Bereidingswijze:
- Schil de zeste van 1 pompelmoes en snij fijn. Blancheer deze in kokend water en laat schrikken in ijskoud water. Hou apart.
- Schil 1 roze en 1 gele pompelmoes ‘à vif’, dus tot op het vruchtvlees en snij de kwartjes van tussen de vliesjes. Hou apart.
- Pers het sap van de resterende pompelmoezen.
- Snij het kalkoenlapje in reepjes van 1 cm dikte. Bak het kort aan in hete boter. Kruid met peper en zout. Hou apart.
- Deglaceer de pan met de kippenbouillon en het pompelmoessap. Kruid met peper en zout. Werk af met klontjes koude boter. Hou de saus apart.
- Kook de pastastrikjes al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af.
- Pel de rode uien en snij in fijne ringen.
- Meng de uiringen, pompelmoeskwartjes en kalkoenreepjes onder de pasta. Giet de saus erover.
- Werk af met fijngesnipperde peterselie en zeste van de pompelmoes.
-
5 min De dakgoot uitkuisen
-
8 min Pilates
-
3 min Synchroonzwemmen

75 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties