Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Kippenbouillon met juliennegroenten en balletjes

Je kan dit gerecht maken met restjes van de vorige dag.

Kippenbouillon met juliennegroenten en balletjes

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

kippenkarkas en -resten van de vorige dag, 1 verpakking Spar juliennegroenten, 200 g soepballetjes (koeling), kruidentuiltje, Spar olijfolie

Bereidingswijze:
  1. Doe de kippenkarkas en eventuele kippenvleesresten in een pan met 2 liter koud water en het kruidentuiltje. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 1 uur koken.
  2. Zeef de bouillon.
  3. Stoof de juliennegroenten kort aan in olie. Voeg de gezeefde kippenbouillon eraan toe. Laat de groenten gaar koken.
  4. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de balletjes toe en laat doorwarmen.
  • Bureauwerk 45 min Bureauwerk
  • Waterpolo 7 min Waterpolo
  • Oogsten 14 min Oogsten
Soepgroenten (rauw)
Portie:
250 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Kippenbouillon met juliennegroenten en balletjes

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×